Nenad uputio sinu poruku, vjeruje da je živ

Hrvatska policija u ponedeljak dolazi u Beograd i prema rečima oca nestalog mladića nije upućen u to da li su našli nesto novo korisno za istragu i da će znati nakon sastanka sa inspektorima.

Region 30.01.2022 | 13:21
Nenad uputio sinu poruku, vjeruje da je živ

Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je, u noći između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik" i najveća misterija koja muči njegovog oca Nenada Periša ovih dana jeste to gde mu je sin. U izjavi za Telegraf.rs nesrećni otac kaže da se istraga nije mnogo pomerila prethodnih dana i da mu dve stvari nisu jasne - gde je želeo da ode Matej i zašto se vratio ka Savi kada mu je ona bila ispred.

Otac nestalog Splićanina kaže da, iako je prošlo mesec dana, misli da je "Matej živ". Da je siguran da ima mogućnost on bi njega ili nekog drugog pozvao i javio se. Želeo bi da iskoristi trenutak i kaže sinu da:

- On zna svog tatu. Njemu ne trebam ništa poručiti. Matej zna svog tatu i zna da ga neću ništa pitati već da ćemo ići kući - kaže Nenad Periš za Telegraf.rs, a suze i bol koji oseća ne može da prikrije. Ima pravo da kao otac veruje da će sina nakon svega zagrliti i povesti u dom u Hrvatsku gde mu se nalaze sestre i majka.

- Prošlo je 30 dana, a niko ne zna gde je tačno moj sin. Ono što mi je za sada poznato jeste da je mobilni u reci bio i da je došao do Velikog ratnog ostrva. Nemamo sliku Matejevog ni ulaska ni izlaska iz vode. Ono što sam ja video gledajući kamere primetio sam da je moj Matej tri puta zaustavljao taksi. Sa dvojicom nije komunicirao, već samo sa trećim taksistom koji mu odbija vožnju. To mi govori da je on definitivno negde hteo otići. Taksi mu je trebao - tvrdi Periš i kaže da "sve u vezi telefona govori da je Matej u reci".

Onda mi nije jasno zašto je želeo negde otići, imao je reku ispred lokala - pita se Nenad Periš.

Kako sam kaže u petak ga je pozvala hrvatska policija i obavestila ga da dolaze u Beograd. Da li su oni našli neke dokaze koji mogu rešiti misteriju "Matej", Periš nije upućen, jer se takve stvari ne saopštavaju telefonom.

- Policija me je obavestila da će pretresati Veliko ratno ostrvo. Koliko znam to su radili i pre dronovima. Inspektori su mi objasnili da je ostrvo u depresiji u odnosu na Savu. Nakon pretrage rekli su mi da nisu pronašli ništa što bi promenilo dalji tog istrage. To ostrvo mi je dalo nadu da će možda nešto otkriti vezano za mog Mateju - dodaje Periš.

- U kontaktu sam sa njegovim prijateljem. Čuo sam se juče sa jednim od njih. Ni oni ne znaju šta je sa Matejom. Tužni su kao i ja, ali ne znaju šta se dogodilo to veče  u "Gotiku".

- Snimak Mateje pored reke meni ništa ne znači. Po tome ne bih zaključio da je moj sin skočio u reku. Međutim, njegov mobilni telefon ukazuje da bi to moglo biti.

(Telegraf.rs/foto: Milan Maricic/ATAImages)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Zoki

30.01.2022 12:36

Ppritisnuti prijatelje

ODGOVORITE
Name

Nenad

31.01.2022 09:18

Imanjace nadamo se i Bogu molimo da ti se ta zelja ostvari.

Name

Једино решење

30.01.2022 13:32

Позовите господина Тому Фила и он ће вам помоћи

ODGOVORITE
Name

Re

30.01.2022 14:51

Budale poput tebe ,koje ne znaju šta znači stvoriti život,.....samo ovako mogu komentarisati.....sram neka te je!

Name

Re-re

30.01.2022 15:02

Tebi što me nazva budalom da kažem, da si veća budala od mene. Pa budalo jedna Toma Fila je najveći i najjači advokat na prostoru Balkana. Toma je uputio istragu u rodbinu iz koje je bio ubica one porodice u Aleksincu. A ti i ne znaš koje Toma Fila.

Name

Neđo.30.01.2022

30.01.2022 15:45

Čime se pametan stidi,budalase ponosi.

Name

Istina

30.01.2022 13:55

Prijatelji znaju dosta ali cute.A Matejev nestanak nisu odmah prijavili zato sto su mislili da je on sa Majom pa nemaju sta prijavljivati.Maja je kljuc rjesenja,ona sve zna i ucesnik je događaja.

ODGOVORITE
Name

Natalija

30.01.2022 14:18

Boze, daj roditeljima snage da izdrze nestanak njihovog sina i molim se dragom Bogu da se pojavi ziv i zdrav. Ali ne razumijem njegove prijatelje da se nisu zabrinuli i interesovali gdje im je otisao prijatelj. Mislim da oni ipak znaju više od policije.

ODGOVORITE
Name

Mina

30.01.2022 14:30

E gospodine nisu mu to prijatelji nikakvi

ODGOVORITE
Name

Poštovani gospodine,

30.01.2022 16:01

Svim srcem molim Boga,da pronađete svog Mateja zdravog i živog,jer,razumijem vaš bol.Prijatelji,ako se tako mogu nazvati,ukoliko se utvrdi da su prikrili i jedan detalj presudan istrazi,trebali bi biti osuđeni primjerenim kaznama.

ODGOVORITE
Name

Lana

30.01.2022 18:12

Daj Bože da se Matej pojavi živ i zdrav da obraduje svoje roditelje a i sve one koji to žele da je Matej Živ i zdrav ??????

ODGOVORITE
Name

Da li je?

30.01.2022 18:26

Cini se iz svega da je Matej bio,osim sto je radio za nju,i zaljubljen u Maju,a ona ga je vukla za nos,rijetko bila s njim.(sto bi krili vezu).A provodila se po BG sa tim svojim bogatim klijentima??? A i Matejev otac sluti sve sto ne smije reci,jer mafija je mafija.Zasto policija njen telefon ne preceslja detaljno,ona sve zna sta je bilo,ko je stiti,kad smo i mi laici skontali to.

ODGOVORITE
Name

Daj

30.01.2022 18:44

Boze,gospodine Peris,da pronadjete svoga sina zivog i zdravog.