Тривић: Све ово је фарса и бјежање од правих проблема

“... Ово је само дизање политичке прашине да би се покрили сви они негативни проблеми друштва, а то су кључне животне теме. То је питање корупције. То је нешто што изједа ово друштво, а ово што ради СНСД је чисто прикривање свега тога, да се не би причало ко чува припаднике кланова криминалних и нарко кланова у институцијама“, навела је Тривић.

Република Српска 11.12.2021 | 10:59
Тривић: Све ово је фарса и бјежање од правих проблема

Јелена Тривић, посланица ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, коментаришући јучерашњу одлуку НСРС, истакла је за Н1 да нема стварне намјере за било какво враћање надлежности. Како је рекла, испоштовала је заједнички став опозиције да се не учествује у сједници, иако је лично жељела да се обрати и искаже своје ставове.

“Не само да је то куповање времена, него је то говорење неистина народу. Нема ту стварне најмере да се ове надлежности врате. Постоје двије кључне ствар за Републику Српску које треба ријешити. То су наметнута Инзкова одлука и стране судије у Уставном суду, односно питање имовине за које вјерујем да се може ријешити, уколико има политичке воље. Не видим како се ове двије ствари рјешавају изласком из Оружаних снага или изласком из Управе за индиректно опорезивање”, казала је Трвић.

Додала је да су потпуно скрајнуте двије кључне теме које треба ријешити и за које треба отворити дијалог унутар БиХ, и видјети како у једној парламентарној процедуру ријешити.

“Али то не могу ове структуре које су сада у Сарајеву и Бањалуци. То су структуре које опстају у политичком хаосу. Ово је само дизање политичке прашине да би се покрили сви они негативни проблеми друштва, а то су кључне животне теме. То је питање корупције. То је нешто што изједа ово друштво, а ово што ради СНСД је чисто прикривање свега тога, да се не би причало ко чува припаднике кланова криминалних и нарко кланова у институцијама“, навела је Тривић.

Истакла је и да Додик не зна шта хоће, те да је очигледно да плана нема.

“Видјели сте да сам у једној реченици не зна шта хоће да каже. Прво иде: Даћемо шансу оружаним снагама, па преполовићемо Оружане снаге, па ићи ћемо на демилитаризацију РС… Ја више не знам шта то значи. Очигледно је да плана нема, а суштински код изласка Управе за индиректно опорезивање, моје питање је – како сте планирали буџет за сљедећу годину”, казала је Трвић.

“Плана нема”

Нагласила је да је све ово фарса,  да нема плана и све ради на неки начин да дигну националне тензије којима одговара политички хаос.

“Одговара и одређеним круговима у Сарајеву, јер онда страше народ и на том страху опстају. Те политичке структуре морају отићи у прошлост”, казала је.

Због чега је опозиција напустила сједницу, зашто нису гласали против, питали смо је.

“Прво то није био никакв дан “Д” за Републику Српску. Република Српска ће постојати и послије те сједнице, и постојат ће кад оде СНСД с власти, без обзира шта Изетбеговић причао. Ако кажете да је нешто игроказ и представа, имате право да не учествујете у томе. То је легитимно право. Хтјела сам показати ширину према другим колегама. Некад пустите и своје мишљење зарад договора”, закључила је Трвић.

(Н1)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

браво

11.12.2021 10:16

Госпођа Тривић размишља на начин на који размишљају трезвени грађани.Слажем се са њом и ни случајно нећу изаћи ни на какве референдуме.Додик нас је својом пљачкашком владавином, пуном криминалних афера, осиромашио, растјерао омладину и обезвриједио живот на овим просторима.Никад неће имати моју подршку, али никад !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

11.12.2021 11:45

Да ли ико нормалан више вјерује Додику. Лијепо је Јелена објаснила у пар реченица.

Name

Ненад Зивков

11.12.2021 13:28

Бегиц напустио политику,па зашто

Name

Борац 92-95

11.12.2021 10:17

САМО ИГНОРИСАТИ, НИШТА ГА НЕ КОМЕНТАРИСАТИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2021 11:49

Свако нормалан подрзава Јелену. Секта подрива Уставни поредак БиХ и медјународно признату дрзаву. Треба их похапсити редом. Дејтон се мора постовати!

Name

4д за РЕ

11.12.2021 20:50

Па и Додик је за подривање Дејтона,криви су они који хоце да укину дан Државности,одузму имовину,е неце моци

Name

Сенаторијум

11.12.2021 10:20

Ово су превише озбиљне ствари да би назвале фарсом. Тај лудак ради оно што је зацртао а то нестанак даyтона и неки нови уговор али овај пут под другим околностима. Мислим да су се мало прерачунали и да сада нема повратка назад. Нажалост цијену плаћају обични грађани као што су и до сада. Таман смо се ко мало опоравили и ајмо Јово наново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аса

11.12.2021 10:21

Ово је велики испит за господски народ у РС и Федерацији. Уколико господа жели конфликт нека гласа за постојеће власти а уколико уопште може да схвати о чему им причате гласаче против власти БиХ и ентитета. Бојим се да неписмени нарцисоидна руља ипак не може да схвати ни слова а камо ли причу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.12.2021 10:26

Сва; ова ујдурма се десава да би се добило на времену,да се слегне прасина окопредходних лоповлука СНСД да би јадни народ помислио да су они спасиоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

мт

11.12.2021 10:29

Браво јелена зивила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маки златна рибица

11.12.2021 10:30

Дезертер и сверцер ронхила , са месарском сколом, уз помоц асистената , диспецера и конобарице , це повести овај народ у осободјење..оо Yеах :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијел

11.12.2021 10:31

Тако је господјо Тривиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ед

11.12.2021 10:36

Ово што се догодило јучер довољан разлог да заборавите на страна улагања,а и постојеће фирме ће бјежати са тог дјела БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2021 12:15

Која улагања су била до сад?? Наброј. Сва улагања у РС оривреду су била од домацих привредника и тако треба и бити.

Name

Електрана

11.12.2021 13:47

На Дрини, аеродром, аутопут, хоцете јос.......

Name

Ре ре

11.12.2021 14:28

А ти наброј улагања домаћих привредника и колике су плате, поштује ли се закон о раду?? Више радника је запослено од њемачких инвестиција и коопераната у Србији него у цијелом приватном сектору у Р. Српској!

Name

Митар Гргур Гацко

11.12.2021 10:37

Годпођо Тривић? Вама је добро познат економиста проф. Зец из Бања Луке. Молим Вас да чујете, ако већ нисте, неке од његових интервјуа. Из сваког од њих, произилази савршено јасан закључак: разлог наших садашњих и прошлих проблема је СИСТЕМ! Када нема система, онда су систем појединци! Изградити систем није могуће ни брзо ни лако и захтијева корак по корак! ЗАТО ПОЧНИТЕ ДА ПОСТАВЉАТЕ ТЕМЕЉЕ ЈЕДНОГ ЗДРАВОГ СИСТРМА ОД ОНОГА ШТО ВЕЋ САДА МОЖЕТЕ, А ТО ЈЕ ПРОМЈЕНА ПОЈЕДИНИХ ЧЛАНОВА ЗАКОНА. Лично ћу, још једном, свим народним посланицима и овога састава доставити један конкрртан приједлог у том смислу. ЈЕДАН КОНКТЕТАН КОРАК У ТОМ СМИСЛУ ВИШЕ ВРИЈЕДИ ОД ХИЉАДЕ КРИТИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

11.12.2021 10:39

Ето ти мозес ријесити све проблеме у РС. Некад сам те сматрао за добру и рационалну особу, која сагледа цињенице о стању у каквом се налази РС и гдје је то гура ФБиХ, али то висе ниси. Отисла си путем Иваница и Драсковица за Енглеску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ ПРЕСЈЕДНИЦЕ РС

11.12.2021 10:58

ТАКО ЈЕ ПРЕСЈЕДНИЦЕ.. ДА ТЕ ДРАГИ БОГ ЦУВА.. И ПОДАРИ СВЕ СТО ПОЖЕЛИШ У ЗИВОТУ.. ТИ СИ НАМ СВЈЕТЛА НАДА У БУДУЋНОСТИ.. А сектаска организација они су прочитани они су криминалци фукаре сибицару наркоманије болесници...додиг је болесник психички...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостарац

11.12.2021 10:59

Све ћемо знати сутра у Приједору, ако СНСД изгуби то је то, рејтинг је дефинитивно пао, то је тренд јер Бања Лука, Приједор и Бијељина представљају само по себо довољан индикатор за изборе 2022. Иначе те надлежности и пренесене законе није могуће мирно вратити, могуће је само силом што не знам је ли опција, а и шта би стварно добили и да се врате те надлежности, реално Сарајево само уплати више ПДВ-а него цијела РС, паметном доста. Треба се манути ћорава посла и кренути рјешавати стварне проблеме, дугове и развалити криминалну лоповску хоботницу. Сретно ПДП једино ви можете остало је труба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

11.12.2021 12:20

Надлежности је веома лако вратити. Заједничка касе се пуни из џепова Српске и Федерације. Уколико Срби кажу да нису спремни издвајати толико новца онда значи да се плате на државном нивоу морају смањити или смањити бро оних који живе од издвојеног новца. Да ли се Срби могу натјерати силом да давају више пара. Све је могуће ако има жеље. Да ли има? То је друго питање. Мени изгледа да опзиција нема убједљиве ставове а за власт се не зна да ли озбиљно мисли. Дакле све је остало на вјеровању и нагађању. Од тривићке сам више очекивао, од Шаровића, Бореновића и Вукановића нисам.

Name

ДИЈАСПОРА МУНЦХЕМ

11.12.2021 11:01

ЈЕЛЕНА ТИ ДРАСКО ВУКАНОВИЦ И РАДОВИЦ.. ДОЂИТЕ НАМ. У МÜНЦХЕН У НАШУ ЦРКВУ ЈЕДАН ВИКЕНД.. БИЛО БИ НАМ ЈАКО ДРАГО ДА СЕ СУРЕТНЕМО ПОПРИЧАМО. НАРОД ВАС ПОЗИВА И ЗЕЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема

11.12.2021 11:02

Нема реакције из Београда.... Хмм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.12.2021 20:55

Има ,јутрос је било много,најјача је била откуда договорено гостовање њих тројице ,знаци морала је опозиција напустити,амбасаде наредиле

Name

СЕНА

11.12.2021 11:16

Ми СМО УЗ ВАС. СТАЦЕСЕ ДЕСИТИ АКО КРЕДИТОРИ СТАВЕ САПЕ НА ДРЗАВНИ КОНТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја-зит

11.12.2021 11:24

Бајазит-ова фарса из које се сваста мозе изродити. Питам се да ли Опозиција заједно са Народом ниста није у стању да предузме?, вец само да и даље коментарисе у "празно" !? Зар треба да сви на Запад одемо па да схватите да без Народа нема ни нарастаја, напретка, а нити даљег опстанка Републике или Дрзаве !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отмичар

11.12.2021 11:33

Како то ти увијек побједиш када су локални избор у Илиџи, а кад су републички побједи Додик. Дарко, Дарко... не бацај прашину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељо

11.12.2021 11:44

И ти си фарса.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

11.12.2021 11:46

Јецо краљице,медју краљевима.Зивјела опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цјеним

11.12.2021 12:10

Вас господјо Јелена и подрзавам али нисте требали јуце отици из НСРС. Народ вас је бирао да будете унутра и да јасно казете своје не и разлоге за то. Овако сад сто год прицали не пије воде јер то није НСРС него Н1 са својом уредјивацком пилитиком против Српског народа. Извините на мом ставу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шиме

11.12.2021 13:14

Госпођом Тривић Зашто не организујете јавни скуп на који ћете довести стручњаке који ће лијепо објаснити народу Републике Српске шта подразумијева оно што је јучер донесено у скупштини : Народ сигурно не зна да овакве одлуке значе да ће народ цијели из Српске остати без подршке било кога у свијету Да ће народ многи 80 % остати без посла Да ће народ извући најдубљи крај Да ће ове Одлуке значити да ће цијели свијет заједно са Русијом гледати на Српску са гађењем Да ће надлежности само осиромашити велике Србенде попут четника у другом свјетском рату Да ће одлуке, отјерати све паметне људе, а свјетске фирме ће затворити врата цијелој БиХ Да ће многе банке побјећи, а људи који имају кредите, да ће морати вратити преостали кредит који имају... Шта чекате господооооо? Ако је Додик луд, ви сте паметни. Дужни сте да заштитите свој народ. Изгледа да сте сви ви исти. Само причате, причате... Вјечно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

11.12.2021 13:48

јелена тривиц зена вредна постовања благо њеној породици стоје има вреднијаје од целе црвене секте али и медјуњима има постених људи којису залутали тамо

ОДГОВОРИТЕ