Trivić: Sve ovo je farsa i bježanje od pravih problema

“... Ovo je samo dizanje političke prašine da bi se pokrili svi oni negativni problemi društva, a to su ključne životne teme. To je pitanje korupcije. To je nešto što izjeda ovo društvo, a ovo što radi SNSD je čisto prikrivanje svega toga, da se ne bi pričalo ko čuva pripadnike klanova kriminalnih i narko klanova u institucijama“, navela je Trivić.

Republika Srpska 11.12.2021 | 10:59
Trivić: Sve ovo je farsa i bježanje od pravih problema

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, komentarišući jučerašnju odluku NSRS, istakla je za N1 da nema stvarne namjere za bilo kakvo vraćanje nadležnosti. Kako je rekla, ispoštovala je zajednički stav opozicije da se ne učestvuje u sjednici, iako je lično željela da se obrati i iskaže svoje stavove.

“Ne samo da je to kupovanje vremena, nego je to govorenje neistina narodu. Nema tu stvarne najmere da se ove nadležnosti vrate. Postoje dvije ključne stvar za Republiku Srpsku koje treba riješiti. To su nametnuta Inzkova odluka i strane sudije u Ustavnom sudu, odnosno pitanje imovine za koje vjerujem da se može riješiti, ukoliko ima političke volje. Ne vidim kako se ove dvije stvari rješavaju izlaskom iz Oružanih snaga ili izlaskom iz Uprave za indirektno oporezivanje”, kazala je Trvić.

Dodala je da su potpuno skrajnute dvije ključne teme koje treba riješiti i za koje treba otvoriti dijalog unutar BiH, i vidjeti kako u jednoj parlamentarnoj proceduru riješiti.

“Ali to ne mogu ove strukture koje su sada u Sarajevu i Banjaluci. To su strukture koje opstaju u političkom haosu. Ovo je samo dizanje političke prašine da bi se pokrili svi oni negativni problemi društva, a to su ključne životne teme. To je pitanje korupcije. To je nešto što izjeda ovo društvo, a ovo što radi SNSD je čisto prikrivanje svega toga, da se ne bi pričalo ko čuva pripadnike klanova kriminalnih i narko klanova u institucijama“, navela je Trivić.

Istakla je i da Dodik ne zna šta hoće, te da je očigledno da plana nema.

“Vidjeli ste da sam u jednoj rečenici ne zna šta hoće da kaže. Prvo ide: Daćemo šansu oružanim snagama, pa prepolovićemo Oružane snage, pa ići ćemo na demilitarizaciju RS… Ja više ne znam šta to znači. Očigledno je da plana nema, a suštinski kod izlaska Uprave za indirektno oporezivanje, moje pitanje je – kako ste planirali budžet za sljedeću godinu”, kazala je Trvić.

“Plana nema”

Naglasila je da je sve ovo farsa,  da nema plana i sve radi na neki način da dignu nacionalne tenzije kojima odgovara politički haos.

“Odgovara i određenim krugovima u Sarajevu, jer onda straše narod i na tom strahu opstaju. Te političke strukture moraju otići u prošlost”, kazala je.

Zbog čega je opozicija napustila sjednicu, zašto nisu glasali protiv, pitali smo je.

“Prvo to nije bio nikakv dan “D” za Republiku Srpsku. Republika Srpska će postojati i poslije te sjednice, i postojat će kad ode SNSD s vlasti, bez obzira šta Izetbegović pričao. Ako kažete da je nešto igrokaz i predstava, imate pravo da ne učestvujete u tome. To je legitimno pravo. Htjela sam pokazati širinu prema drugim kolegama. Nekad pustite i svoje mišljenje zarad dogovora”, zaključila je Trvić.

(N1)

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

bravo

11.12.2021 10:16

Gospođa Trivić razmišlja na način na koji razmišljaju trezveni građani.Slažem se sa njom i ni slučajno neću izaći ni na kakve referendume.Dodik nas je svojom pljačkaškom vladavinom, punom kriminalnih afera, osiromašio, rastjerao omladinu i obezvrijedio život na ovim prostorima.Nikad neće imati moju podršku, ali nikad !!!

ODGOVORITE
Name

NR

11.12.2021 11:45

Da li iko normalan više vjeruje Dodiku. Lijepo je Jelena objasnila u par rečenica.

Name

Nenad Zivkov

11.12.2021 13:28

Begic napustio politiku,pa zašto

Name

Borac 92-95

11.12.2021 10:17

SAMO IGNORISATI, NIŠTA GA NE KOMENTARISATI .

ODGOVORITE
Name

Re

11.12.2021 11:49

Svako normalan podrzava Jelenu. Sekta podriva Ustavni poredak BiH i medjunarodno priznatu drzavu. Treba ih pohapsiti redom. Dejton se mora postovati!

Name

4d za RE

11.12.2021 20:50

Pa i Dodik je za podrivanje Dejtona,krivi su oni koji hoce da ukinu dan Državnosti,oduzmu imovinu,e nece moci

Name

Senatorijum

11.12.2021 10:20

Ovo su previše ozbiljne stvari da bi nazvale farsom. Taj ludak radi ono što je zacrtao a to nestanak daytona i neki novi ugovor ali ovaj put pod drugim okolnostima. Mislim da su se malo preračunali i da sada nema povratka nazad. Nažalost cijenu plaćaju obični građani kao što su i do sada. Taman smo se ko malo oporavili i ajmo Jovo nanovo.

ODGOVORITE
Name

Asa

11.12.2021 10:21

Ovo je veliki ispit za gospodski narod u RS i Federaciji. Ukoliko gospoda želi konflikt neka glasa za postojeće vlasti a ukoliko uopšte može da shvati o čemu im pričate glasače protiv vlasti BiH i entiteta. Bojim se da nepismeni narcisoidna rulja ipak ne može da shvati ni slova a kamo li priču.

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.12.2021 10:26

Sva; ova ujdurma se desava da bi se dobilo na vremenu,da se slegne prasina okopredhodnih lopovluka SNSD da bi jadni narod pomislio da su oni spasioci

ODGOVORITE
Name

mt

11.12.2021 10:29

Bravo jelena zivila.

ODGOVORITE
Name

maki zlatna ribica

11.12.2021 10:30

Dezerter i svercer ronhila , sa mesarskom skolom, uz pomoc asistenata , dispecera i konobarice , ce povesti ovaj narod u osobodjenje..oo Yeah :)

ODGOVORITE
Name

Danijel

11.12.2021 10:31

Tako je gospodjo Trivic.

ODGOVORITE
Name

Ed

11.12.2021 10:36

Ovo što se dogodilo jučer dovoljan razlog da zaboravite na strana ulaganja,a i postojeće firme će bježati sa tog djela BiH

ODGOVORITE
Name

Re

11.12.2021 12:15

Koja ulaganja su bila do sad?? Nabroj. Sva ulaganja u RS orivredu su bila od domacih privrednika i tako treba i biti.

Name

Elektrana

11.12.2021 13:47

Na Drini, aerodrom, autoput, hocete jos.......

Name

Re re

11.12.2021 14:28

A ti nabroj ulaganja domaćih privrednika i kolike su plate, poštuje li se zakon o radu?? Više radnika je zaposleno od njemačkih investicija i kooperanata u Srbiji nego u cijelom privatnom sektoru u R. Srpskoj!

Name

Митар Гргур Гацко

11.12.2021 10:37

Годпођо Тривић? Вама је добро познат економиста проф. Зец из Бања Луке. Молим Вас да чујете, ако већ нисте, неке од његових интервјуа. Из сваког од њих, произилази савршено јасан закључак: разлог наших садашњих и прошлих проблема је СИСТЕМ! Када нема система, онда су систем појединци! Изградити систем није могуће ни брзо ни лако и захтијева корак по корак! ЗАТО ПОЧНИТЕ ДА ПОСТАВЉАТЕ ТЕМЕЉЕ ЈЕДНОГ ЗДРАВОГ СИСТРМА ОД ОНОГА ШТО ВЕЋ САДА МОЖЕТЕ, А ТО ЈЕ ПРОМЈЕНА ПОЈЕДИНИХ ЧЛАНОВА ЗАКОНА. Лично ћу, још једном, свим народним посланицима и овога састава доставити један конкрртан приједлог у том смислу. ЈЕДАН КОНКТЕТАН КОРАК У ТОМ СМИСЛУ ВИШЕ ВРИЈЕДИ ОД ХИЉАДЕ КРИТИКА!

ODGOVORITE
Name

Srbin

11.12.2021 10:39

Eto ti mozes rijesiti sve probleme u RS. Nekad sam te smatrao za dobru i racionalnu osobu, koja sagleda cinjenice o stanju u kakvom se nalazi RS i gdje je to gura FBiH, ali to vise nisi. Otisla si putem Ivanica i Draskovica za Englesku...

ODGOVORITE
Name

TAKO JE PRESJEDNICE RS

11.12.2021 10:58

TAKO JE PRESJEDNICE.. DA TE DRAGI BOG CUVA.. I PODARI SVE STO POŽELIŠ U ZIVOTU.. TI SI NAM SVJETLA NADA U BUDUĆNOSTI.. A sektaska organizacija oni su pročitani oni su kriminalci fukare sibicaru narkomanije bolesnici...dodig je bolesnik psihički...

ODGOVORITE
Name

Mostarac

11.12.2021 10:59

Sve ćemo znati sutra u Prijedoru, ako SNSD izgubi to je to, rejting je definitivno pao, to je trend jer Banja Luka, Prijedor i Bijeljina predstavljaju samo po sebo dovoljan indikator za izbore 2022. Inače te nadležnosti i prenesene zakone nije moguće mirno vratiti, moguće je samo silom što ne znam je li opcija, a i šta bi stvarno dobili i da se vrate te nadležnosti, realno Sarajevo samo uplati više PDV-a nego cijela RS, pametnom dosta. Treba se manuti ćorava posla i krenuti rješavati stvarne probleme, dugove i razvaliti kriminalnu lopovsku hobotnicu. Sretno PDP jedino vi možete ostalo je truba.

ODGOVORITE
Name

Реља

11.12.2021 12:20

Надлежности је веома лако вратити. Заједничка касе се пуни из џепова Српске и Федерације. Уколико Срби кажу да нису спремни издвајати толико новца онда значи да се плате на државном нивоу морају смањити или смањити бро оних који живе од издвојеног новца. Да ли се Срби могу натјерати силом да давају више пара. Све је могуће ако има жеље. Да ли има? То је друго питање. Мени изгледа да опзиција нема убједљиве ставове а за власт се не зна да ли озбиљно мисли. Дакле све је остало на вјеровању и нагађању. Од тривићке сам више очекивао, од Шаровића, Бореновића и Вукановића нисам.

Name

DIJASPORA MUNCHEM

11.12.2021 11:01

JELENA TI DRASKO VUKANOVIC I RADOVIC.. DOĐITE NAM. U MÜNCHEN U NAŠU CRKVU JEDAN VIKEND.. BILO BI NAM JAKO DRAGO DA SE SURETNEMO POPRIČAMO. NAROD VAS POZIVA I ZELI

ODGOVORITE
Name

Nema

11.12.2021 11:02

Nema reakcije iz Beograda.... Hmm.

ODGOVORITE
Name

4d

11.12.2021 20:55

Ima ,jutros je bilo mnogo,najjača je bila otkuda dogovoreno gostovanje njih trojice ,znaci morala je opozicija napustiti,ambasade naredile

Name

SENA

11.12.2021 11:16

Mi SMO UZ VAS. STACESE DESITI AKO KREDITORI STAVE SAPE NA DRZAVNI KONTO.

ODGOVORITE
Name

Baja-zit

11.12.2021 11:24

Bajazit-ova farsa iz koje se svasta moze izroditi. Pitam se da li Opozicija zajedno sa Narodom nista nije u stanju da preduzme?, vec samo da i dalje komentarise u "prazno" !? Zar treba da svi na Zapad odemo pa da shvatite da bez Naroda nema ni narastaja, napretka, a niti daljeg opstanka Republike ili Drzave !?

ODGOVORITE
Name

Otmičar

11.12.2021 11:33

Kako to ti uvijek pobjediš kada su lokalni izbor u Ilidži, a kad su republički pobjedi Dodik. Darko, Darko... ne bacaj prašinu.

ODGOVORITE
Name

Veljo

11.12.2021 11:44

I ti si farsa.......

ODGOVORITE
Name

Jelena

11.12.2021 11:46

Jeco kraljice,medju kraljevima.Zivjela opozicija.

ODGOVORITE
Name

Cjenim

11.12.2021 12:10

Vas gospodjo Jelena i podrzavam ali niste trebali juce otici iz NSRS. Narod vas je birao da budete unutra i da jasno kazete svoje ne i razloge za to. Ovako sad sto god pricali ne pije vode jer to nije NSRS nego N1 sa svojom uredjivackom pilitikom protiv Srpskog naroda. Izvinite na mom stavu.

ODGOVORITE
Name

Šime

11.12.2021 13:14

Gospođom Trivić Zašto ne organizujete javni skup na koji ćete dovesti stručnjake koji će lijepo objasniti narodu Republike Srpske šta podrazumijeva ono što je jučer doneseno u skupštini : Narod sigurno ne zna da ovakve odluke znače da će narod cijeli iz Srpske ostati bez podrške bilo koga u svijetu Da će narod mnogi 80 % ostati bez posla Da će narod izvući najdublji kraj Da će ove Odluke značiti da će cijeli svijet zajedno sa Rusijom gledati na Srpsku sa gađenjem Da će nadležnosti samo osiromašiti velike Srbende poput četnika u drugom svjetskom ratu Da će odluke, otjerati sve pametne ljude, a svjetske firme će zatvoriti vrata cijeloj BiH Da će mnoge banke pobjeći, a ljudi koji imaju kredite, da će morati vratiti preostali kredit koji imaju... Šta čekate gospodooooo? Ako je Dodik lud, vi ste pametni. Dužni ste da zaštitite svoj narod. Izgleda da ste svi vi isti. Samo pričate, pričate... Vječno.

ODGOVORITE
Name

senberac

11.12.2021 13:48

jelena trivic zena vredna postovanja blago njenoj porodici stoje ima vrednijaje od cele crvene sekte ali i medjunjima ima postenih ljudi kojisu zalutali tamo

ODGOVORITE