У предизборној игри СНСД-а опозиција није учествовала

Опозиција није хтјела да учествује у предизборној игри СНСД којом се увлачи Република Српска у веома опасну авантуру, која може да доведе и до угрожавања мира и безбједности, истакли су у емисији „Изазови“ БН ТВ лидери СДС-а и ПДП-а. Они су упозорили да је то предизборни блеф СНСД који може скупо да кошта грађане Републике Српске.

Република Српска 10.12.2021 | 23:08
У предизборној игри СНСД-а опозиција није учествовала

Легитимно је право Републике Српске да тражи поврат надлежности која су пренесена на Босну и Херцеговини, тврди предсједник СДС-а Мирко Шаровић, али како наводи то је погрешан пут на који предсједник СНСД-а Милорад Додик, уз сагласност скупштинске већине хоће да увуче Републику Српску, што, како упозорава Шаровић, може да буде веома опасна авантура.

- Испред легитимитета, треба ставити одговорност и разум. Потребно је да постигнемо унутрашњи консензус и да видимо шта ми у датом тренутку да учинимо. Да ли треба да се договарамо са партнерима из Федерације или то можемо да урадимо сами. Онај ко мисли да можемо сами, мислим да обмањује јавност, рекао је Шаровић и поставио питање - Да ли мислите да се могу формирати двије војске без рата.

- Не, то је опасно. Није то игрица за дјецу, упозорио је Шаровић.

Посебна сједница Народне скупштине била је беспотребна фарса којом СНСД покушава да на тешким политичким темама одржи власт, рекао је предсједник ПДП Бранислав Бореновић и оцијенио да је то превара.

- За нешто више од осам мјесеци су избори у Републици Српској и зато пролонгирају доношење закона о поврату надлежности за шест мјесеци. Истовремено, имају већ најаву свог политичког брата Бакира Изетбрговића да ће тада поднијети апелацију Уставном суду везано за те законе, што ће опет бити нека врста политичке игре, каже Бореновић.

С друге стране, предсједник СДА Бакир Изетбеговић оцјењује да се у Српској ствара отпор овој, како је рекао, авантури Милорада Додика. Он сматра да не би требало да све оде ка конфликту.

- Шта хоће Додик с враћањем надлежности? Мислим, прије свега, да правосудни систем поцијепа, да има у Републици Српској дио правосудног система под својом контролом, да нема ОСА-у и СИПА-у, дакле, све оно што се бори против појединаца који су корумпирани, рекао је Изетбеговић.

Предсједник СДА је оцијенио да Додик покушава да увуче комплетну Републику Српску у једну авантуру, али како каже, то је ћорсокак, улаз у слијепу улицу.

- Надлежности су пренесене дефинитивно и њихов покушај враћања у надлежност Српске би био удар на уставно-правни поредак БиХ. Ти који би то радили би дошли под удар закона, рекао је Изетбеговић.

Политички аналитичар Вехид Шехић каже да у Босни и Херцеговини кризе не прави међународна заједница, вец политицари. Не раде за грађане, што
неминовно води ка санкцијама.

- Грађане се људе на међународну заједницу, умјесто да се љуте на своје политичаре који су генератори кризе у БиХ“, рекао је Шехић.

(БН)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Мило

10.12.2021 22:22

Сами су продавали надлезности сад, око бива хоце да их врате?! Представа за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКАЗ

11.12.2021 04:09

Најновоји сој вируса Цовид се зове СНСДе, и слабице до октобра 2022 и тада це потпуно нестати.

Name

Ре

11.12.2021 13:22

Састали се пријатељи да Бакиром.

Name

Xтиме

10.12.2021 22:34

Можда има неко нормалан у РС , овај Дудук ће нестати , шљам ће побјећи , сиротиња ће испаштати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не бих рекао.

10.12.2021 22:41

Ста висе ово је политицки посао. Све поменуте странке истицу да су дио Републике Српске. Република Српска је вец много времена под јаловином Босне, која отприлике има ефекте крвопије. Када скидате крвопију зна да боли. Али није се ни једна странка опозиције пререгистровала као Босњацка, све су странка РСа. Према томе се боре за РС. Дзаферовиц, Комсиц и остали су за нестанка Срба и Српске, према томе самим тим сто сте прихватили да сте странке из РС, подразумјева да подрзавате активности које имају карактер постојаности Српске и позитивности за Српску. Врацање надлезности и заврсетак са ОХРом је то. ОХР је мозда дио БХФ, али БХЗ и РС није. БХ има два ентитета, БХФ је конститутивна од 2-3 народа и федералног је уредња. Дакле, ОХР је висак у тој заједници БХЗ/БХ. Ако има ОХР нема БХ. Комсиц, прица ствари како суд БХ треба хапсити Додика, цега се опозиција пласи. Па БХ суд ако је тај да хапси Србе сто хоце јаснију и бољу заједницу са БХФ онда га неце ни бити. БХ онда мозе бити дрзава која се састоји из два ентитета БХФ и ОХР, без Српске, ста висе има се овде да се отвори прица о злодјелима Комсица, Дзаферовица и њиховом раду односно нереду и нераду, има да им се постављају разна питања не само ко је напао Вуцица, па сада и Додика, и ко прица о немирима на Балкану, него и засто нису у Југославији, о геноцидима Турака, о медјународном криминалу и утицају исто на Босњаке. Те теме. А не друге. Наравно ако буду друге, сацекацемо да сагоре. Постоје разне ствари. АФВ. Разлиците војне мисије разних земаља. Али и повратак у свакодневницу са избацивањем Комсицевих пријетнији и напада (као оног на Вуцица). И финализовање дакле, повратка изворном Дејтонском споразуми и схема зависности Српске затоврених у Српској и осталим ненегативним оријенитсаним намјерама које су изабране од Српске, а не од оних који нису хтијели Југославију, али ето хоце Босну, коју неки и не воле је, али су ту ради компромиса који Босна не постује и хоце несто лијево ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2021 04:48

Скрати доживљаје, зар мислиш да је живот толико дуг да неко може стићи да прочита оволико дуг текст а сам почетак је бљувотине ...

Name

Ацо

11.12.2021 06:48

Ре Не бих рекао Ти си на опасним дрогама.

Name

11.12.2021 07:15

Нека ти је бог на помоци

Name

Текст

11.12.2021 08:28

Је веома добар и реалан, браво пријатељу. Сколовани и паметни људи схватице бит и поуку текста кога свакако треба процитати од слова до слова.

Name

Ре текст

11.12.2021 09:39

Сколовани и образовани људи не пису оволике текстове и на крају не казу ниста. Они у пар реценица казу све.

Name

РС

10.12.2021 22:57

Додик и Саровиц за водјство и стит Српској, и од Дзаферовица и Комсица, али и разноразних ствари које се могу десити младој дрзави или пак када несто се оствари па сви вјетрови хоце да то одпусу, док не ојаца. Бореницев посао је савременост односно савремена војна/медијска индустрија. Странка Младена Иваница и Бореновица, гдје Младен Иваниц није висе на целу, вјероватно ствар интереног договора, неце да прави пуске и оклопна возила, јер то раде други, а насе опредељеје је мир, таква производња и војна индустрија не би била бас незлоупотребљена. Него за цаст љубитеља стратегија и рацунарских/војних игара има се да се праве војно-медијски механизми против психолоског ратовања који би могли да буду од користи и имунитета своком цовеку у РС, и свету. Према томе ЈНА је дефинисала и врсту и категорију психолоског ратовања. То су ове прице, цивил треба да воли једног политицара, а после тог политицара објесе и сататнизују, а цивил и онако нема много могуцности и сматра се глупим. То се мора некако апциговати. Механизми оптерецења и традиција немогуцности и онемогуцавања здраво-разумског зивота цивила и измјењени односи на околину су генерални проблем и свуд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.12.2021 23:00

Војно медијска опрема за онемогуцавање ненормализације просјецног цивила, је могуца, треба је развити омогуцити и уцинити јавно доступним. Дакле, ови дијелови се односе на то, сто се тице физицке-војне застите. Додик, Саровиц, Кина, Русија, Србија и њихови пројекти. Надам се да је то јасно и да це се ето отворити такве дјелатности од стране ПДПа, наравно не за сваког, него за оне који то могу контролисати сто се тице развоја, јер наравно да би то неко исприцао како то није стварање ресурса и имунитеа, него како то мозе унистити свијет, а касније би га и сам развијао но по том. Улоге су расподјељене Бореновиц мозе ту узети Несица, и ову омладину. Стевандиц и Дјокиц су такодје на својим мјестима, и они су при привреди. Остало, у осталом се не мозе успјет, само се цека да ето зивоти генерације продју као у средњем вијеку, али доста горе, јер сада људи имају доста вецу ефективну брзину у односу на простор и могу бити само нервознији, као такви могу правити катастрофе оном ко није усмјерен цивилизацији него употреби те нервозе, која је у том смијеру у искакању из радне тацке до резонанзије/ локалних катастрофа, или умарања и нестанка или слицног. Познато је и времену и вама сретно. [НАЗИВИ МОЗДА НЕ ВОЈНО-МЕДИЈСКА опрема то је неки интерни назив, него ЦИВИЛНИ-ПРОТОТИПСКИ МЕДИЈСКИ ИМУНИТЕТ и његова ЛАКОЦА КОРИСТЕЊА, као и ДОСТУПНОСТ, теза је да се ствари које ваљају кристализују према опстанку, а хаос према нестанку, овај пројекат вец постоји, али није интуитиван, па онда није сврсисходан нити је ресурс у најопстијем смислу интернет, медији, технологија, привреда, економија, вијести, организовања ... ].

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хај нехај

11.12.2021 01:42

Додик врати паре народу којег јос хоцес да увалис у рат. Ојадио си свој сопствени народ срам те било лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

11.12.2021 03:27

Браво опозицијо нису вас питали ни кад су предавали овласти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

11.12.2021 10:42

Документи говоре несто друго. Провјери и сам.

Name

Упорни сте

11.12.2021 05:47

Јел знате ви да су избори следеће године, ако их уопште и буде???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

11.12.2021 06:24

То је ИСТОРИЈСКИ тренутак за Србски народ,јер тако га је Додо назво Све издавачке куће су одмах започеле штампање нови књига историје за основне и средње школе. То се мора овјековјечити

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Паука

11.12.2021 10:22

Мозда незнас али мени је познато да се тренутно писе девет књига посвецено историји Српског народа Републике Српске. Те це вјероватно свако наци своје мјесто у тим књигама.

Name

Ау

11.12.2021 07:23

Побјегли са гласања да би се видјели са највецим непријатељем Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2021 08:51

Упитај Бањца што несмје гласати против.

Name

Конобар

11.12.2021 07:52

Ви сте свој патриотизам показали,када се год несто вазно одлуцује за РС ви заглавите на врата бјезеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре конобар

11.12.2021 08:58

Браво за коментар!

Name

Тврда линија конобар

11.12.2021 12:32

Шта ти трабуњаш конобару,па секта основана послије рата а чланови шверцери,лопови,дезертери и остали шљам и папци.Марш багро лоповска.

Name

Ја

11.12.2021 08:06

Ово није издаја опозиције ово је напад на републику српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2021 10:04

О чему ти причаш? Већина која је створила РС нема од чега да живи. Сад опет сиротиња треба да плати поткусуривање да би елита уживала у својим милионима.

Name

Сале

11.12.2021 08:36

Проблем и јесте сто опозиција не уцествује, па ни у цему, просто цекају да им власт и маст падну у руке, засто се господа из опозиције нису потукла са лудацима који нас воде у пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бл

11.12.2021 10:13

Која борба за безваздушни простор. Док они битку заврше, старији е нестати, МЛАДИ ЋЕ ОТИЋИ И КРАЈ ПРИЧЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Бл

11.12.2021 10:14

Додику вријеме иде у прилог, лова је на сигурном и још за пола године да глуми борбу за РС , да бих касније галамио како је нсве дао од себе.Наравно ако му то прође код нивих тузилаца и судова..

ОДГОВОРИТЕ
Name

САСА

11.12.2021 10:15

Он ништа не потписује, наговара своје овчице које га слијепо слушају. Видим и Мазалица је охладио, нема више жара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Регион

11.12.2021 10:27

У својим медијима објављују да је одлукама НСРС отворен пут за поврат надлезности са нивоа БиХ који су пренесени. Несхватам засто опозиција мисли другације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ста

11.12.2021 11:52

Казе Бакир Изетбеговиц, слазе се са опизицијом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.12.2021 12:14

Ако приговарате СНСД-у да ово све ради због избора да себи појача рејстинг, онда се вама опозицији може поставити два питања, прво зашто и они не почну говорити својем бирачком тијелу да треба вратити надлежности и тако могу мобилисати своје бирачко тијело и ојачати своје позиције пред наредне изборе. Друго питање је може да иде у правцу, добро господо из опозиције ако ви то кобајаги не желите користити у дневнополитичке сврхе како то говорите онда што не кажете ми желимо добро Републици Српској борићемо се за враћање надлежности и ако треба нека нас због тога санкциинишу странци и не морамо уопште имати посланике у Народној скупштни. Јок, неће они да кажу праву истину а то је да су странци попут Ескобара их назвали и наредили да не смију гласати а успут им обећали да ће им помоћи да дођу на власт. А гдје је ту онда господо из опозиције Република Српска. Нигдје. Наравно нигдје јер сте класични издајници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

11.12.2021 21:40

Милане, нека их враћа онај ко их је пренио и по чијој директиви, није ратовао, па је могао тад бити патриота и рећи народу, подносим оставку због притиска за пренос надлежности на БиХ, није већ је шутио и хапао са својим сатрапима, и сад увјек иста прича пред изборе, он као фол патриота а остали не истомишљеници издајници, прочитан је главни "баја" одавно+крађа на изборима и куповина папака, највеће зло за Србски народ послије "јоже"!

Name

Кукавице

11.12.2021 12:46

Обицне ко це гласати за вас страни амбасадори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

11.12.2021 14:08

Само немојте кукати кад вам народ покаже где вам је мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика

11.12.2021 14:28

Не правите политику како се лоше живи, то вам не дам за право, народ није никад боље живио, имам очи ваљда и ја видим нешто. Мене политика не занима али немогу слушати лажи о лошем животу, и ви ове поруке пишете са телефонима од 1000 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

11.12.2021 22:29

Ма о чему ти сотоно причаш, о ком добром животу ти пишеш. Сваки дан радници добијају отказе, знаш ли ти пошто је хљеб? Нас борце који смо створили ову РС шутају отказима и бацају на улице, велика већина бораца је тотална биједа, а ти видиш добар живот. Дабогда и ти живио добро ко и ја и многи други, шутнут пред пензију, без здравственог осигурања...борац прве категорије?