Вучић из Сочија: Много је тема, а најважнија гас

Председник Србије Александар Вучић допутовао је данас у Сочи, где ће се сутра састати са председником Русије Владимиром Путином.

Србија 24.11.2021 | 19:50
Вучић из Сочија: Много је тема, а најважнија гас

Главна тема сусрета двојице лидера биће гас, али ће се разговарати о још важних тема.

- Хвала Путину на поштовању које указује Србији, то је лепа вест за наше грађане. За нас је много важнији резултат - рекао је Вучић.

- Од формата је много важнији резултат. Са Путином ће на столу бити много тема, једна од њих гас - навео је председник Србије.

- Председник Путин и ја бићемо сами иако се он у принципу тако не састаје, али за нас је много важније оно што ће се дешавати на том састанку. Имамо много тема о којима треба да разговарамо. Гас је најважнија тема, све суштинске разговоре морамо да завршимо у најкраћем року.

Он је говорио и о наводима појединих припадника опозиције да се са Путином не договара цена гаса, јер он наводно није тај који одлучује.

- Очекивали су да путујем у Москву, а не у Сочи. Млађан Ђорђевић и сви око њега су Путина видели на разгледницама само. Мисле да је довољно само да изговарају глупости. Наравно да председник Путин одлучује и даје последњу реч о цени гаса. Неки људи кажу да постоји формула, али нико не зна која ће бити формула за нас. Ја сам дошао да се борим за формулу. Једни су добили једну формулу, други другу. Ако ме питате ко је особа на коју највише рачунам у Русији, то је председник Путин. Ја знам да он разуме нашу дрскост да се боримо за најбољу цену гаса - рекао је Вучић.

Како је додао, лични контакт између њега и председника Србије је заснован на пријатељском, братском односу два народа.

Он каже да Србија данас плаћа све доспеле обавезе.

- Данас је наш однос такав да када нешто кажемо, онда је то тако - рекао је Вучић.

(Курир  Фото: Принтсцреен/ТВ Пинк)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

***

24.11.2021 19:31

Немој опет да заговарас додика ,јер је цовјек са иконом понизио.Боље да га не споменес. Он би са црним дјавлом.Пусти нас једном,јер сте напорни.Ви морате знати да веци дио народа у РС га не воли!!!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слагсо

24.11.2021 22:39

Па зар не реце Додиг да и он путије? Изгледа добио корпу

ОДГОВОРИТЕ