Vučić iz Sočija: Mnogo je tema, a najvažnija gas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Soči, gde će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Srbija 24.11.2021 | 19:50
Vučić iz Sočija: Mnogo je tema, a najvažnija gas

Glavna tema susreta dvojice lidera biće gas, ali će se razgovarati o još važnih tema.

- Hvala Putinu na poštovanju koje ukazuje Srbiji, to je lepa vest za naše građane. Za nas je mnogo važniji rezultat - rekao je Vučić.

- Od formata je mnogo važniji rezultat. Sa Putinom će na stolu biti mnogo tema, jedna od njih gas - naveo je predsednik Srbije.

- Predsednik Putin i ja bićemo sami iako se on u principu tako ne sastaje, ali za nas je mnogo važnije ono što će se dešavati na tom sastanku. Imamo mnogo tema o kojima treba da razgovaramo. Gas je najvažnija tema, sve suštinske razgovore moramo da završimo u najkraćem roku.

On je govorio i o navodima pojedinih pripadnika opozicije da se sa Putinom ne dogovara cena gasa, jer on navodno nije taj koji odlučuje.

- Očekivali su da putujem u Moskvu, a ne u Soči. Mlađan Đorđević i svi oko njega su Putina videli na razglednicama samo. Misle da je dovoljno samo da izgovaraju gluposti. Naravno da predsednik Putin odlučuje i daje poslednju reč o ceni gasa. Neki ljudi kažu da postoji formula, ali niko ne zna koja će biti formula za nas. Ja sam došao da se borim za formulu. Jedni su dobili jednu formulu, drugi drugu. Ako me pitate ko je osoba na koju najviše računam u Rusiji, to je predsednik Putin. Ja znam da on razume našu drskost da se borimo za najbolju cenu gasa - rekao je Vučić.

Kako je dodao, lični kontakt između njega i predsednika Srbije je zasnovan na prijateljskom, bratskom odnosu dva naroda.

On kaže da Srbija danas plaća sve dospele obaveze.

- Danas je naš odnos takav da kada nešto kažemo, onda je to tako - rekao je Vučić.

(Kurir  Foto: Printscreen/TV Pink)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

***

24.11.2021 19:31

Nemoj opet da zagovaras dodika ,jer je covjek sa ikonom ponizio.Bolje da ga ne spomenes. On bi sa crnim djavlom.Pusti nas jednom,jer ste naporni.Vi morate znati da veci dio naroda u RS ga ne voli!!!.

ODGOVORITE
Name

Slagso

24.11.2021 22:39

Pa zar ne rece Dodig da i on putije? Izgleda dobio korpu

ODGOVORITE