Радник који је преживио: "Затрпала ме је земља"

Радник који је повређен у експлозији у Бубањ Потоку испричао је медијима детаље са лица места.

Србија 23.11.2021 | 20:31
Радник који је преживио: "Затрпала ме је земља"

"Било је страшно, експлозија на све стране. Шта да мислиш у том тренутку, гледаш главу да спасис. Мене је затрпала земља. Кад сам устао одмах сам кренуо да тразим колеге, да видим јесу добро", рекао је он.

Са замотаном главом тумара ходницима ове болничке установе напомињући да је добро прошао и да му је сада циљ да сазна било какве информације о својим колегама из фабрике "Едепро" у Бубањ Потоку.

Каже да је једини овде, међутим, како су потврдили Тањугу, у Ургентном центру у Београду налази се девет од 16 повређених у експлозији.

Они су око 14 сати примљени на дијагностику.

Како је речено две особе су у тешком стању, док осталих седам се налазе на дијагностици и њихова клиничка слика није још одређена.

Како сазнајемо, двоје теже повређених имају опекотине, а неки су послати на токсикологију због удисања штетних гасова.

"Жива нисам, телефон не престаје да звони"
Сестра повређеног радника каже да су детонацију чули у својој кући и да су одмах знали шта је и где могло тако да пукне.

"Жива нисам, од 14 сати траје, телефон не престаје да звони... Чекам овде, видела га, причала са њим, нагнутао се дима и не чује, то је све што знам. Њега је Хитна помоћ довезла. О другима немам информацију. Ван себе сам", каже она, преноси "Блиц".

"Гелери летели на неколико километара удаљености"
Један од мештана чија се кућа налази на неколико километара од фабрике, Александар Кузмановић, описао је да је експлозија била веома снажна.

"Оштећени су ми штокови, врата у кући. Једној кући у близини је страдао кров, друге су 'избомбардоване' камењем, гелери су летели свуда. Имали смо утисак као да је почео трећи светски рат. Полегали смо на под док се није смирило, истрчали смо затим напоље", рекао је он за ТВ Тањуг додајући да је виидео да гори фабрика.

Додао је да се ту тестирају ракете и понекад чују продорна шистања и детонације и да су навикли на то, али да је ово било изненађење.

"Ситуација тренутно стабилна"
Командант ватрогасне бригаде Милош Мајсторовић рекао је да је ситуација тренитно стабилна у фабрици, али да се екипе и даље налазе у приправности.

"У овом тренутку ситуација је стабилизована. Наше екипе заједно са полицијом и Хитном помоћи остају на лицу места до потпуне санације простора, а све мере које смо предузели су у циљу спречавања последица по наше суграђане", рекао је Мајсторовић.

Када се ватрогасци буду повукли са лица места, онда наступају полицајци који ће моћи да изврше увиђај, након чега ће се знати узрок експлозије.

Подсетимо, у снажној експлозији код Бубањ потока погинуле су најмање две особе, потврђено је у Ватрогасно-спасилачкој бригади Београд.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар