Radnik koji je preživio: "Zatrpala me je zemlja"

Radnik koji je povređen u eksploziji u Bubanj Potoku ispričao je medijima detalje sa lica mesta.

Srbija 23.11.2021 | 20:31
Radnik koji je preživio: "Zatrpala me je zemlja"

"Bilo je strašno, eksplozija na sve strane. Šta da misliš u tom trenutku, gledaš glavu da spasis. Mene je zatrpala zemlja. Kad sam ustao odmah sam krenuo da trazim kolege, da vidim jesu dobro", rekao je on.

Sa zamotanom glavom tumara hodnicima ove bolničke ustanove napominjući da je dobro prošao i da mu je sada cilj da sazna bilo kakve informacije o svojim kolegama iz fabrike "Edepro" u Bubanj Potoku.

Kaže da je jedini ovde, međutim, kako su potvrdili Tanjugu, u Urgentnom centru u Beogradu nalazi se devet od 16 povređenih u eksploziji.

Oni su oko 14 sati primljeni na dijagnostiku.

Kako je rečeno dve osobe su u teškom stanju, dok ostalih sedam se nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još određena.

Kako saznajemo, dvoje teže povređenih imaju opekotine, a neki su poslati na toksikologiju zbog udisanja štetnih gasova.

"Živa nisam, telefon ne prestaje da zvoni"
Sestra povređenog radnika kaže da su detonaciju čuli u svojoj kući i da su odmah znali šta je i gde moglo tako da pukne.

"Živa nisam, od 14 sati traje, telefon ne prestaje da zvoni... Čekam ovde, videla ga, pričala sa njim, nagnutao se dima i ne čuje, to je sve što znam. Njega je Hitna pomoć dovezla. O drugima nemam informaciju. Van sebe sam", kaže ona, prenosi "Blic".

"Geleri leteli na nekoliko kilometara udaljenosti"
Jedan od meštana čija se kuća nalazi na nekoliko kilometara od fabrike, Aleksandar Kuzmanović, opisao je da je eksplozija bila veoma snažna.

"Oštećeni su mi štokovi, vrata u kući. Jednoj kući u blizini je stradao krov, druge su 'izbombardovane' kamenjem, geleri su leteli svuda. Imali smo utisak kao da je počeo treći svetski rat. Polegali smo na pod dok se nije smirilo, istrčali smo zatim napolje", rekao je on za TV Tanjug dodajući da je viideo da gori fabrika.

Dodao je da se tu testiraju rakete i ponekad čuju prodorna šistanja i detonacije i da su navikli na to, ali da je ovo bilo iznenađenje.

"Situacija trenutno stabilna"
Komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović rekao je da je situacija trenitno stabilna u fabrici, ali da se ekipe i dalje nalaze u pripravnosti.

"U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane", rekao je Majstorović.

Kada se vatrogasci budu povukli sa lica mesta, onda nastupaju policajci koji će moći da izvrše uviđaj, nakon čega će se znati uzrok eksplozije.

Podsetimo, u snažnoj eksploziji kod Bubanj potoka poginule su najmanje dve osobe, potvrđeno je u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar