Србија на путу ка ЕУ, али неће кварити односе са Русијом

Истакао је да се Србија налази на европском путум, али да никада неће покварити односе са Русијом.

Србија 23.11.2021 | 13:33
Србија на путу ка ЕУ, али неће кварити односе са Русијом

Предсједник Србије Александар Вучић говорио је за канал на Јутјубу Сововјев лајв у интервјуу руском новинару Владимиру Соловјеву.

Вучић је рекао да је Србија заиста на европском путу, али да неће покварити односе са Русијом.

Вучић је у интервјуу, објављеном уочи његовог сусрета са руским предсједником Владимиром Путином, рекао да из Европе разни политички субјекти дијеле лекције и да су му једном чак рекли да не треба тако гласно да говори о успјесима Србије.

Вучић је испричао да му је на питање зашто да не говори гласно речено да ће то изазвати много проблема и да сви морају да реагују. "Ја сам се тада просто насмијао и наставио да радим свој посао", испричао је Вучић.

Истакао је да се Србија налази на европском путум, али да никада неће покварити односе са Русијом.

"Ми ћемо ценити Путина, имаћемо добре односе и са Кином, свиђало вам се то или не, то је политика Србије", истакао је Вучић.

Указао је да Русија не мора да се сагласи са сваким његовим ставом, али да је Москва увек показивала поштовање за избор Србије и да зато Србија веома цијени предсједника Путина.

"Кад сам инсистирао на неким стварима, где су се појављивале неке разлике, он се чак осмјехивао, али показао је коректан однос, своју величину и то колико уважава слободу нашег народа", рекао је предсједник Србије.

Говорећи о пријетњама санкцијама и замрзавањем имовине, Вучић је истакао да њему немају шта да замрзну да нема никакву имовину, ниједан долар, нити евро у иностранству.

"Интересује ме само то што је важно за моју земљу, шта могу да урадим за своју земљу", нагласио је Вучић.

Интервју Вучића за Соловјев лајв објављен је у цијелости уочи посјете предсједника Вучића Русији, која је планирана за 24. и 25. новембар. У раније објављеним дијеловима интервјуа предсједник Србије је говорио о предстојећој посјети Русији и сусрету са предсједникм Путином и о томе да је гас питање свих питање у Србији.

(Тањуг)  

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ВКВ Демагог

23.11.2021 13:42

Како да не , када Србија уђе у Е.У. , питат ће се за све, сви ће тражити њено мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На путу сте

23.11.2021 16:40

Ал са Додиком хехе

Name

Иде да кука!

23.11.2021 19:26

Ништа неће Руси помоћи а да се не плати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

На путу!?

23.11.2021 22:20

Па ста? Бити на неком путу не знаци да це се негде стици.Мозе се на путу остати,па цовек није приспео ни тамо ни овамо.Народ зна! Кад се изабере погресан ауто-пут, сваки излаз са тог пута је погресан. Зели ли народ тај пут?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зора123

24.11.2021 06:34

Овоме је сто пута у лице рецено да од уласка у ЕУ за Србију нема ниста. Зато им и потурају отворени Балкан да нас преплави сиптарија и да се отворе границе измедју Космета и Албаније. А овај психопата ба ово пристаје. Србија це потпуно нестати, ако се не придрузи Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

24.11.2021 21:55

Некима не вреди говорити.