Srbija na putu ka EU, ali neće kvariti odnose sa Rusijom

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putum, ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom.

Srbija 23.11.2021 | 13:33
Srbija na putu ka EU, ali neće kvariti odnose sa Rusijom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za kanal na Jutjubu Sovovjev lajv u intervjuu ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu.

Vučić je rekao da je Srbija zaista na evropskom putu, ali da neće pokvariti odnose sa Rusijom.

Vučić je u intervjuu, objavljenom uoči njegovog susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao da iz Evrope razni politički subjekti dijele lekcije i da su mu jednom čak rekli da ne treba tako glasno da govori o uspjesima Srbije.

Vučić je ispričao da mu je na pitanje zašto da ne govori glasno rečeno da će to izazvati mnogo problema i da svi moraju da reaguju. "Ja sam se tada prosto nasmijao i nastavio da radim svoj posao", ispričao je Vučić.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putum, ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom.

"Mi ćemo ceniti Putina, imaćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne, to je politika Srbije", istakao je Vučić.

Ukazao je da Rusija ne mora da se saglasi sa svakim njegovim stavom, ali da je Moskva uvek pokazivala poštovanje za izbor Srbije i da zato Srbija veoma cijeni predsjednika Putina.

"Kad sam insistirao na nekim stvarima, gde su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmjehivao, ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda", rekao je predsjednik Srbije.

Govoreći o prijetnjama sankcijama i zamrzavanjem imovine, Vučić je istakao da njemu nemaju šta da zamrznu da nema nikakvu imovinu, nijedan dolar, niti evro u inostranstvu.

"Interesuje me samo to što je važno za moju zemlju, šta mogu da uradim za svoju zemlju", naglasio je Vučić.

Intervju Vučića za Solovjev lajv objavljen je u cijelosti uoči posjete predsjednika Vučića Rusiji, koja je planirana za 24. i 25. novembar. U ranije objavljenim dijelovima intervjua predsjednik Srbije je govorio o predstojećoj posjeti Rusiji i susretu sa predsjednikm Putinom i o tome da je gas pitanje svih pitanje u Srbiji.

(Tanjug)  

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

VKV Demagog

23.11.2021 13:42

Kako da ne , kada Srbija uđe u E.U. , pitat će se za sve, svi će tražiti njeno mišljenje.

ODGOVORITE
Name

Na putu ste

23.11.2021 16:40

Al sa Dodikom hehe

Name

Ide da kuka!

23.11.2021 19:26

Ništa neće Rusi pomoći a da se ne plati!

ODGOVORITE
Name

Na putu!?

23.11.2021 22:20

Pa sta? Biti na nekom putu ne znaci da ce se negde stici.Moze se na putu ostati,pa covek nije prispeo ni tamo ni ovamo.Narod zna! Kad se izabere pogresan auto-put, svaki izlaz sa tog puta je pogresan. Zeli li narod taj put?

ODGOVORITE
Name

zora123

24.11.2021 06:34

Ovome je sto puta u lice receno da od ulaska u EU za Srbiju nema nista. Zato im i poturaju otvoreni Balkan da nas preplavi siptarija i da se otvore granice izmedju Kosmeta i Albanije. A ovaj psihopata ba ovo pristaje. Srbija ce potpuno nestati, ako se ne pridruzi Rusiji.

ODGOVORITE
Name

Tako je

24.11.2021 21:55

Nekima ne vredi govoriti.