Никола написао последње писмо оцу Маринку Роквићу!

Маринко Роквић сахрањен је у четвртак, 11. новембра, на Новом бежанијском гробљу у Београду, а велики број пријатеља, сарадника и поштовалаца певача дошло је на гробље да изјаве саучешће и опросте се од уметника.

Магазин 12.11.2021 | 16:25
Никола написао последње писмо оцу Маринку Роквићу!

Син Никола Роквић огласио се на Инстаграму где је поставио фотографију покојног оца уз потресне речи:

"Одлазак… Шта ли то у опште значи за данашњег човека… да ли је то крај, да ли је то опроштај , или можда нови почетак?

За нашу породицу то је био тренутак потпуне љубави, чистих емоција које немају границе, тренутака који су били прозор ка вечности, помешани људским тугама и човечијем болу! Зашто човек не може да изадје из окова и свих стега које носимо по себи, зар тек кад наступи трен такозваног краја ми осетимо потпуну слободу и збацимо са себе све сувишне преграде и ограде и избацимо есенцију душе, есенцију љубави која нам показује да баш то и није крај… Зар је тешко рећи Љубави моја, животе мој, радости моја, лепото моја? Зар нам је тешко да то кажемо свакога дана? Верујте, морамо!

Почећу од наше хероине!

Наша мајка, твоја дивна сапутница… тај херој над херојима, орден љубави, вере, пожртвованости и свега најлепшег што може да стоји у једној жени, мајци, супрузи и дами! Колико те само воли, колико ти је била потпуна друга половина, спојена без иједног процепа или грешке при спајању! Марине мој, знао си да изабереш :) Ма знао си све…

Да не причам о твом знају и вештини певања. од када си нас физички напустио, тек тада сам у потпуности схватио какав си ти био певач и какве су твоје песме, твоја каријера! Тешко је било реално расуђивати када одрасташ поред таквог певача, тако сте нас васпитавали да своје скромно гледамо а да друге дижемо, тешко је било тада да видимо, сада кристално јасно знам, да си ти у ствари један од најбољих певача народне музике који су икада шетали овим просторима…

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-11-12/11122021034858.јпг" />

Морам ти признати да сам поносан на твоје драге колеге и сараднике! Знам да их грлиш и љубиш! Оче мој, сада јасно видим све… Колико смо се само Марко и ја борили и утркивали да изадјемо из твоје сенке, да се изборимо за своје место, да не будемо само синови Маринка Роквића… Делимично смо то и успели за време твог живота… Сада могу поносно да кажем да смо ми искључиво синови Маринка Роквића, али не у сенци твојој, већ у вечној светлости!

Мајкане, дивим ти се!

Знам да си поносан на моју браћу Дарија и Марка, какви су људи постали, колико твојих гена носе који ће се тек отључавати твојим физичким одласком! Обећавам да ћемо чувати твој…

<див цласс="ембеддедЦонтент">

Аманет који си нам оставио, да ћемо неговати твоје врлине и ако будемо бар упола какав си ти био, мислим да смо нешто урадили! Унучићи твоји већ питају где си?

Деспот је обећао да ће бити научник и да ће наћи лек против смрти… Леона се не брине, каже да си код Амина! Симке ти шаље пољупце! Ромео и Матео поздрављају из Канаде!

А Душан, твој брат Душан… Звездо ока његовог… Увек сте били ту један за другог, увек штитили своје… Много је тужан, претужан… Али обећао је, да ће пратити твој пут чојства и јунаштва! Ја знам да ће успети! Сила је он! Љути Крајишници смо ми! Кад смо код чојства и јунаштва , мудри људи кажу да су то две највеће врлине! Обе си поседовао у изразито високим нивоима освешћености!

<фигуре цласс="елWрап имгФулл"> <ифраме ид="инстаграм-ембед-0" цласс="инстаграм-медиа инстаграм-медиа-рендеред" срц="хттпс://www.инстаграм.цом/п/ЦWК8вВXМЛцб/ембед/цаптионед/?цр=1&в=14&wп=978&рд=хттпс%3А%2Ф%2Фwww.курир.рс&рп=%2Фапи-в2%2Фартицле_хтмл%3Фид%3Д3807361%26апп_версион%3Д4.5.0%26персоналАпиКеy%3Д234т78еирywугфхкдсјлнy%26девице%3Дандроид#%7Б%22ци%22%3А0%2Ц%22ос%22%3А1449%2Ц%22лс%22%3А593.7000000029802%2Ц%22ле%22%3А646.2999999970198%7Д" хеигхт="1537" фрамебордер="0" сцроллинг="но" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-инстгрм-паyлоад-ид="инстаграм-медиа-паyлоад-0" дата-мце-фрагмент="1"> <див цласс="ембеддедЦонтент">(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар