Словенци збуњени најновијим мјерама против заразе

Нова уредба словеначке владе, чији је циљ ограничавање контаката ван куће отворила је низ питања у вези с практичном примјеном с обзиром на то да је њоме привремено забрањено окупљање људи, осим у случајевима чланова уже породице или заједничког домаћинства.

Регион 09.11.2021 | 15:37
Словенци збуњени најновијим мјерама против заразе

Према писању словеначког портала Н1, ова земља је прва у свијету по броју заражених вирусом корона, а најновија уредба унијела је забуну код становништва, па државни секретари покушавају да им их приближе.

Привремено су забрањене прославе и свадбене свечаности, рођендани се могу славити с члановима породице или заједничког домаћинства, али не и са пријатељима.

Протести или скупови нису забрањени јер је словеначки Уставни суд у јулу одлучио да је таква забрана неуставна.

Скупови се могу одржавати, уз поштовање епидемиолошких мјера, а организатор је одговоран за провјеру ПЦР тестова.

(Тањуг  Фото:Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

09.11.2021 15:17

Вец се да примјетити да је доста насих "струцњака" населило Словенију и да су вец догурали до неких руководецих функција Мала сала али ова корона је открила да функционери западних напредних дрзава нису пуно раставили од ових насих Они су у насим оцима били несто сасвим друго из разлога сто су они само пратили систем који је инсталиран дуги низ година а цим се појавило несто страно и непознато и они су се изгубили у свему и поцели басати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка

09.11.2021 16:10

Кад овако цовјек цита,знас то нико не бенда ни 2% само пусти наслови и ниста висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОГ

09.11.2021 20:26

Браво Миланка и не треба ништа поштовати. Ја сам за то. Поздрав