Slovenci zbunjeni najnovijim mjerama protiv zaraze

Nova uredba slovenačke vlade, čiji je cilj ograničavanje kontakata van kuće otvorila je niz pitanja u vezi s praktičnom primjenom s obzirom na to da je njome privremeno zabranjeno okupljanje ljudi, osim u slučajevima članova uže porodice ili zajedničkog domaćinstva.

Region 09.11.2021 | 15:37
Slovenci zbunjeni najnovijim mjerama protiv zaraze

Prema pisanju slovenačkog portala N1, ova zemlja je prva u svijetu po broju zaraženih virusom korona, a najnovija uredba unijela je zabunu kod stanovništva, pa državni sekretari pokušavaju da im ih približe.

Privremeno su zabranjene proslave i svadbene svečanosti, rođendani se mogu slaviti s članovima porodice ili zajedničkog domaćinstva, ali ne i sa prijateljima.

Protesti ili skupovi nisu zabranjeni jer je slovenački Ustavni sud u julu odlučio da je takva zabrana neustavna.

Skupovi se mogu održavati, uz poštovanje epidemioloških mjera, a organizator je odgovoran za provjeru PCR testova.

(Tanjug  Foto:Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MENAGER

09.11.2021 15:17

Vec se da primjetiti da je dosta nasih "strucnjaka" naselilo Sloveniju i da su vec dogurali do nekih rukovodecih funkcija Mala sala ali ova korona je otkrila da funkcioneri zapadnih naprednih drzava nisu puno rastavili od ovih nasih Oni su u nasim ocima bili nesto sasvim drugo iz razloga sto su oni samo pratili sistem koji je instaliran dugi niz godina a cim se pojavilo nesto strano i nepoznato i oni su se izgubili u svemu i poceli basati

ODGOVORITE
Name

Milanka

09.11.2021 16:10

Kad ovako covjek cita,znas to niko ne benda ni 2% samo pusti naslovi i nista vise...

ODGOVORITE
Name

BOG

09.11.2021 20:26

Bravo Milanka i ne treba ništa poštovati. Ja sam za to. Pozdrav