Моралне врједности, част и углед нису роба на тезги

Крајње је неприхватљиво стандардизовање бахатог, антицивилизацијског иступања јавних личности, а нарочито оних које оличавају институционални живот Републике Српске, јер се тиме наноси штета свим њеним грађанима, поручио је Александар Саша Грандић, члан Одбор за просвету и културу СДС Бањалука.

Република Српска 05.11.2021 | 16:21
Моралне врједности, част и углед нису роба на тезги

Он је данас на конференцији за новинаре казао да је неопходно да се изврши промена укупне друштвене парадигме у Републици Српској.  

„Конкретно то значи да је за СДС неприхватљиво актуелно друштвено стање у коме је водећи образац према коме се све саображава пијаца. У том контексту Одбор за просвету и културу СДС Бањалука жели да нагласи како моралне вредности, част, углед, културно-уметничко наслеђе, али и актуелна стваралачко-научна продукција једног народа нису роба на тезги, већ да су најважнији како идентитетски тако и цивилизацијски конституенти народа и држава“, нагласио је Грандић.

Он је указао на непходност побољшања положаја научно-културно-просветних радника.

„СДС се у пуном обиму капацитета свог политичког деловања усмерава ка проблематици у области просвете и културе на начин да ће понижавајући и материјално крајње неадекватан актуелни положај научно-културно-просветних радника да буде системски решаван кроз повећање обима издвајања намењених овим областима“, каже Грандић

Он је поручио да је неприхватљиво стандардизовање бахатог, антицивилизацијског иступања јавних личности.

„Зато Одбор за просвету и културу и жели да посебно нагласи чињеницу да ће успостављање нове друштвене парадигме на плану просветно-културне делатности да почива на побољшању укупног положаја овог сегмента јавног живота, да ће се инсистирати на успостављању адекватних системских решења у доменима како повећања квалитета просветно-културног деловања тако и у обезбеђивању културно-уметничког наслеђа, јер досадашња решења не само да нису адекватна, него су у великој мери неусаглашена са праксом“, казао је Грандић.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ЛУДОСТ

05.11.2021 15:32

ГДЈЕ ТИ ВИДИС ОВДЈЕ ЦАСТ И МОРАЛ. ПА ОВО ЈЕ СОДОМА И ГОМОРА. ОПСТА ПЉАЦКА. СВИ КРАДУ И ДРОГУ ПРОДАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Част и морал

05.11.2021 16:58

Су појмови и мисаоне именице за 98% наших политичара. Вукан је примјер часног и поштеног политичара

Name

Вукана сматрате

05.11.2021 20:45

Цасним, па препоруцујем му да се мало смири и да ради несто на превазилазењу ствари које су у околини, као сто је то радио и Никола Тесла ... Мени дјелује или безобразно или глупо и наивно. Не због постења, него због ствари које ради и које су то или незнање или безобразлук.

Name

Ре

07.11.2021 06:45

Морал, част, поштовање, бонтон. То је све уништено. Само РЕСТАРТ државе може то повратити. Породице као извори културе понашања се деградиране. Како објаснити свом дјетету кад оно види, ако сте поштени да немате шта да једете. Онда испадате будала и глупан и у очима властите дјеце Шта рећи кад данас се продаје и образ ради новца и кравате.

Name

Дијагноза

05.11.2021 16:12

СНСД организује семинаре за обуку одборника и посланика. Коначно цемо имати школоване одборнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

05.11.2021 16:47

Сачувај нас Боже од данашњег "снсд" и њиховог вожда, самозваног главног "баје", шаторске звијезде у успону и школе одборника, пошаст, као термити!

Name

Ре

05.11.2021 18:09

Вукан и само вукан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

05.11.2021 21:53

Па засто се не користи памет и савјет од насих сенатора умних и мудрих људи засто су ти умни људи заобидјени у овим теским временима питам их јавно засто цуте па нису недо бог сви помрли од ковида или несто није у реду са памцењем.

Name

лукавица

05.11.2021 20:39

Ово је нови лик у СДС-у.Само са новим људима се може нешто ново почети.Надам се да ће опзиција имати разума да овако настави.Само нови људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису

05.11.2021 20:43

Али да ли морал мозе досезати мјере да кад је зима цовек не лози ватру и не грије се и да због морала се то намеце свима. Цовеку цаст, лици на доброг цовека, али СДС и Саровиц то нису, а о Бореновицу и себи и ПДПу рекао је довољно Вуцуревиц. Да без морала само таласи, али морал се мора остварити и кроз реалне услове, а основни од њих су медији могуцности и са техницког и политицког аспекта. А саме прице о моралу услед мора неморала, па то је индивидуалне прирорде, али теско да це само тиме се ватре угасити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

06.11.2021 06:13

Као кад би зечеви одлучили да чувају њиве под купусом . Ништа прије промјене власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

07.11.2021 07:53

Какав морал, која етика и образ и поштење, све нормалне друштвене вриједности су у овој земљи одавно погажене, никада у историји Српскога народа није постојао већи морални суноврат, и ерозија појма поштења, као у овој земљи, ћаст ријетким изузетцима!!

ОДГОВОРИТЕ