И поред статуса звиждача, његов прогон настављен

Емир Мешић који је прошле године пријавио корупцију у Управи за индиректно опорезивање БиХ, иако има статус заштићеног пријавитеља корупције, поново је пред дисциплинском комиисијом те управе. У Управи за индиректно опорезивање кажу да дисциплински поступци немају везе са тим што је Мешић пријавио корупцију.

Република Српска 03.11.2021 | 19:24
И поред статуса звиждача, његов прогон настављен

Емир Мешић суспендовани радник Управе за индиректно опорезивање БиХ трећи пут је пред дисциплинском комисијом ове Управе. Први пут је пред комисијом био због његове наводне улоге у набавци хигијенских средстава за потребе граничног прелаза Рача, а други пут због навода о кршењу правила и рушења угледа Управе изношењем информација у јавност.

Све се дешава након што је Мешић у августу прошле године пријавио корупцију и криминал у Управи за индиректно опорезивање, случај дозвољавања наплате на једном царинском терминалу приватном лицу.

У Транспаренцy интернатионалу БиХ подсјећају да је Мешић добио статус пријавитеља корупције код Агенције за превенцију корупције БиХ али и да је поред тога настављен прогон.

У Транспаренцy интернатионалу напомињу да је недопустиво да је Мешић тек уз њихову подршку на крају препуштен сам себи.

Из Управе за индиректно опорезивање саопштили су да су дисциплински поступци против Емира Мешића покренути због тога што је починио теже повреде службене дужности у оквиру обављања послова а не због одмазде.

Директор Агенције за превенцију корупције Хасим Шабановић рекао је за БН телевизију да ова Агенција поступа у складу са законом и да су они добили информације од комисије министарства правде БиХ да дисциплински поступци против Мешића нису покренути због пријаве корупције већ због кршења правила и службене одговорности. Они у том случају, каже Шабановић, не могу дјеловати.

Тужилаштво БиХ, иначе, најавило је да ће до краја године донијети одлуку по Мешићевој пријави корупције у Управи за индиректно опорезивање.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Издрзи

03.11.2021 18:36

Зив и здрав био, јунаце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У принципу

04.11.2021 02:47

То је опомена свима који имају намјеру да крену Емировим стопама - дакле, ако пријавиш криминал који си видио да се ради, не очекуј заштиту, већ очекуј да ћеш остати без посла, да ћеш бити прогоњен, да ће ти трпјети породица...

Name

Пријавитељ

03.11.2021 19:00

Ја сам више пута из Републике Српске лично се обраћао овој Агенцији за борбу против корупције у Сарајеву и никакве користи, нити помоћи нисам никад добио од ње. Све те лијепо саслушају, али кажу да нису уопште надлежни за ентитетска нивое. Апсолутно бескорисна институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

03.11.2021 20:00

Чуј бескорисна, можда за тебе, ови који ту "раде", узимају лову лопатом.

Name

Крајишник

03.11.2021 19:02

Хахахахахаха па шта је мислио да ће напредовати ако пријави??У држави царства мита и корупције нашао се један да пријављује па га оставише на цједилу,е тако и треба глупсону!Зато Јелени Мајсторовић не може нико ништа ведри и облачи у и УиО и под директном командом је Лакташенка!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнановиц

03.11.2021 19:18

Нажалост таква нам је дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звиздац

03.11.2021 19:25

Ето Агенције која гарантује пријавитељу, смијесно...Па наравно да це ови измислити неко друго дјело да га прогоне. Та агенција је само јос једна у низу која не слузи ни цему

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли срама?

03.11.2021 19:33

Ту треба покренути поступак против агенције. Како то они тврде да није због пријаве корупције момак пострадао?

Name

јеремија

03.11.2021 20:23

тако вам је свугде у овој усраној државици, највећи лопови у тужилаштвима, онај мајмун из Бл, ајд сто је тражио 3000еура,него фукара хоце и двије тегле нутеле, ма те мајмуне треба кастрирати јавно, такви су у Брчком у тузиластву сви до једног

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имт

03.11.2021 22:21

Поред тога сто је направио злоцинацку криминалну институциху УИО са свим могуцим видовима криминала и корупције.Ђакула је познат по мрзњи према припадницима других вјера.То је доказани расиста и да се уради пресјек свих дисциплинских поступака видјело би се из којег тора су застицени упослени.Ово овоме цовјеку је цисто паковање и било је јос слицних слуцајева само људи због пријетњи и прогона су сутили.Бивси директор је за Ђакулу највеце невинасце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

04.11.2021 06:38

Какво је то крсење закона кад једног патриоту дрзава не зели да застити то је доказ да је дзакула јаци од свих институција и агенција заједно ма ко да воли такву дрзаву.Месицу издрзи имас велику моралну подрску ако буде требало и финансиску.