Најљепша слика града отишла у свијет - одржан први “Моззарт Бања Лука Маратон”

Протеклог викенда у граду на Врбасу успјешно је одржан први “Моззарт Бања Лука Маратон” на који се пријавило око 500 такмичара. Учешће су узели бројни тркачи из цијеле БиХ, земаља региона и свијета.

Република Српска 11.10.2021 | 16:34
Најљепша слика града отишла у свијет - одржан први “Моззарт Бања Лука Маратон”

Ни киша, која је непрестано падала, није их спријечила да истрче још једну трку у каријери и оките се још једном медаљом. Најуспјешнији у мушкој категорији био је Жарко Јовановић из Модриче, а у женској Зое Хемел из Француске.

Организатори истичу да су задовољни како је протекао први “Моззарт Бања Лука Маратон” и захваљују се на подршци генералном спознору.

-Изузетно ми је задовољство и част да смо уз себе имали компанију која је на један диван начин препознала нашу причу о првом маратону у Бањалуци- када други то нису, они јесу и у то име бих желио да се захвалим компанији Моззарт- каже директор првог “Моззарт Бањалука Маратона”, Владимир Селец. 

Побједник маратона је стазу дугу 42,2 км истрчао за 2:51,28, а побједница за 2:58.10 сата.  Осим у маратону, тркачи су учествовали и у полумаратонској, трци на пет и десет километара, штафетној и "фун рун" трци. 

Овогодишњи маратон обиљежило је и учешће неколико специфичних тркача, попут дједа Владе који има 85 година, а ни здравствени проблеми нису га спријечили да дође до још једне медаље. Заштитно лице маратона био је Миладин Драгојевић, слијепи тркач из Челница.

Учестовало је и двоје слијепих тркача из Србије, али и један млади брачни пар из Шведске који је трчао да својом бебом у колицима која је на стази да прославила свој први рођендан. 

Осим новчане подршке, генерални спонзор обезбиједио је и симболичне награде тркачима који су освојили прва три мјеста у маратонској трци и у мушкој и у женској категорији. Иако то није била њихова обавеза, компанија Моззарт је одушевила јавност када су одлучили да обезбиједе још један додатни поклон. Наиме, побједнику трке на 10 километара, Млађену Самарџићу поклонили су лаптоп, а овај гест регионалног лидера у приређивању игара на срећу га је одушевио јер је, каже, студент и лаптоп му је заиста потребан. 

-Са великим заводољством смо подржали организовање првог “Моззарт Бања Лука Маратона”. Сматрамо да је у питању манифестација која промовише здрав живот, али и наш град у набољем свјетлу. Драго нам је што смо својим потезима обрадовали бројне тркаче којима желимо још много успјешних трка- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лука

11.10.2021 14:52

Напокон нормална вјест. Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Да

11.10.2021 18:25

Под условом да коцкаш.

Name

Тата

11.10.2021 19:40

Јест за флашу ракије.

Name

Фениx

11.10.2021 15:31

Па овај на 10 000 што је побједио кука каже добио 1 литру ракиј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2021 16:41

Ракија награда у спорту, као на сеоском вашару.