Чкаљина унука открила истину о његовом односу са Пајом али и о контејнеру!?

Глумица Јована Петровић, унука легендарног Миодрага Петровића Чкаље, открила је зашто јој деда није дошао на премијеру, па се осврнула и на његов однос са Павлом Вуисићем.

Забава 01.09.2021 | 22:22
Чкаљина унука открила истину о његовом односу са Пајом али и о контејнеру!?

Јована је открила да за њу није било протекције у глумачком послу иако је била унука легендарног Чкаље.

"Пријемни на ФДУ сам положила из другог пута, дакле протекције није било. Први пут, вероватно, нисам била довољно спремна иако сам ушла у ужи избор. Било је подбадања и заједљивости у смислу - ето, неки се боре за насловну страну са 40, а ја сам је имала са осам месеци. Ћалета су стално упоређивали са дедом, иако су дијаметрално супротни, као 'али, Чкаља је бољи'. Наилазили смо на коментаре - шта ћете нам сад и ви, цела фамилија", рекла је Јована.

Jovana PetrovićФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

Како каже била је поносона и да је трпела.

"Стално људи мисле да имаш неке бенифиције, а ти имаш само то што ти је деда позната личност, отац се бави исто тим послом, у том си окружењу као што је инжењер у друштву инжењера. Када сам дошла у позориште прихватали су ме као своје дете. Први ангажман ми је био у ЈДП. Није уопште било протекције, директно су ме звали други људи. Доста сам радила са татом, а имала сам среће да радим и са дедом. Тата је озбиљан док ради, а деда и ја би се мало зезали, мало 'хватали хладовину'", каже Јована.

О томе како је деда реаговао на њен успех, Јована каже да је био поносан, али није хтео да дође на премијеру.

Miodrag Petrovic Ckalja <фигцаптион>ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

У јавности се често причало како се Чкаља и Павле Вуисић нису волели, да се нису слагали па чак иде дотле да се шушка како нису ни говорили.

"Волели су да се чују, водили озбиљне разговоре, никаква мржња није постојала. Ћале је рекао - нека се два глумца мрзе, али да направе тако нешто добро и биће супер. Деда јесте имао своје жуте минуте, црне дане. Седи сам, има своје време, али то свакоме треба, понекад", рекла је Јована Петровић у интервјуу за Крушевац Пресс.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2019/10/28/21/2035175_камиондзије_фф.јпг?вер=1605446581" />

Неретко се у медијима писало да је Чкаља умро тужан, у беди, усамљен...

"Тачно је да га нико није испратио када је отишао у пензију. Само чувар који је рекао - желим вам све најбоље. Заклео се да неће никад да крочи у БДП где је провео радни век. Толико је то тешко њему падало да није могао да гледа моју премијеру у истом позоришту. Тужан? Замисли поред мене да буде тужан! Лупетају глупости! Била је 1998. година. Није могло ништа да се каже против Слобе, било кога, диктатура. Јави се жена из неких новина да дође. Ја кажем деди да да подршку опозицији:

"Напиши да, ето, једва крпиш крај са крајем, једеш кости, мало грицнеш из контејнера, кажем му."

Као да испадне фора. Истина је да то није био он, него је проговорио у име хиљаде, милиона пензионера, уметника. Деда је, хвала Богу, имао нас, имао пензију, баба имала пензију, али хтео је да подбоде још мало власт Милошевићеву. Сада они ваде тај интервју, крпе га. Наш народ је буквалиста! Ја мислим скапираће, знају деду какав је шаљивџија, али…", открила је Јована Петровић.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/04/01/12/2515885_сцреенсхот-31_фф.јпг?вер=1630433916" алт="Миодраг Петровиц Цкаља" /> <фигцаптион>ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар