Улцињ: Скутером усмртио туристу, па побјегао

Улцињска полиција интензивно трага за непознатим починиоцем који је у суботу на Великој плажи скутером или неким другим пловним возилом, усмртио аустријског држављанина Фатмира Хазирија (57) а потом побјегао са лица мјеста, сазнају “Вијести”.

Регион 27.08.2021 | 17:11
Улцињ: Скутером усмртио туристу, па побјегао

Истражитељи су, према сазнањима “Вијести”, до сада привремено одузели бар пет скутера, који ће бити предмет вјештачења.

Од неких власника тих пловила, изузети су и телефони чији ће се садржај такође вјештачити, саопштио је извор “Вијести”.

Према истим сазнањима, инспектори Одјељења безбједности Улцињ поднијели су основном тужиоцу кривичу пријаву против Н. Н. лица због кривичног дјела - тешка дјела против безбједности јавног саобраћаја.

Непознати починилац сумњичи се да се није придржавао саобраћајних прописа и да је пловним објектом пришао близу бова, гдје се налазио Хазири.

Обдукација је показала да је смрт наступила насилно од задобијених повреда опасних по живот - прелом врата и ребра.

Несрећа се догодила око 17.00 часова на купалишту “Тропикана”.

Пола сата раније, Хазирија је како одлази у воду посљедњи пут видјела његова супруга са којом је био на плажи.

Његово беживотно тијело на обалу су око 17.10 х извукли присутни купачи и Улцињанин Н. Р., који је у то вријеме туда пролазио скутером са малољетним сином.

Убрзо је стигла и Хитна помоћ, али су доктори након безуспјешне реанимације, могли само да констатују смрт.

Према незваничним сазнањима, инспектори су до сада привели на саслушање неколико особа, али су их у недостатку доказа брзо пустили будући да су прошли и полиграфско испитивање.

Несрећа подсјећа на трагедију која се догодила 2018, када су смртно страдали словеначки држављани Зејнепе Изахири (35) и њен десетогодишњи син Y. И. а теже тјелесне повреде задобили Изахирина кћерка Ј. И. (16) и њен супруг Петрит Изахири (39).

Прије двије године, Пљевљак Срђан Даниловић због тога је правоснажно осуђен на три године затвора због поморског удеса такође на Великој плажи у Улцињу.

Даниловићу се теретио да је починио тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Према оптужници, он је 24. јула 2018, у 13.45 часова на око 500 метара од обале, управљајући скутером марке “сеа доо” који је вукао такозвану “банану” са Словенцима, у једном моменту изгубио контролу над пловилом, што је довело до судара са бродићем “Сука 2”, власника Улцињанина А. С. који је превозио туристе од Мале до Велике плаже.

У оптужници се наводило и да је окривљени скутером управљао супротно правилнику и да се није кретао сигурносном брзином да би могао предузети правилну и ефикасну радњу која би спријечила судар.

Од краја јула, за само три седмице, на Великој плажи животе је изгубило пет особа.

Посљедња жртва непредвидивих струјања и таласа је Рожајац С. Н. (22). који се утопио у сриједу 18. августа на Великој плажи.

(Вијести.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар