Народ се подигао: Манастир Добрићево одбрањен од пожара 

Манастир Добрићево у селу Орах код Билеће тренутно није угрожен од пожара и неће бити, изјавио је Срни начелник општине Билећа Веселин Вујовић, који је са ватрогасцима, полицијом и народом на терену и бране манастир и село од ватре.

Република Српска 10.08.2021 | 18:06
Народ се подигао: Манастир Добрићево одбрањен од пожара 

- За сада има много људи, али је ситуација непредвидива, па би било добро да још људи дође да помогне у гашењу пожара - рекао је Вујовић.

На лицу мјеста је и Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

- У једном тренутку манастир Добрићево је био угрожен, али су ватрогасци, народ и сви који помажу успјели да одбију ватру. Мислим да ћемо успјети, иако ватра повремено пробија и мало је критично, боримо се - рекао је Вујовић.

Вујовић је рекао да је изгорио један аутомобил на том путу код мјеста Орах.

Начелник општине Билећа нагласио је да има много народа који је дошао да брани манастир и село Орах, али да недостаје напртњача за гашење пожара.

(БН/Срна)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ма браво

10.08.2021 16:50

Сад недостаје напртњаца фалу вама мозга и ту полицију да сте мало висе ангазовали а не да пију пиву пред продавницом не би измакло контроли сад це опет бити тапсање ватрогасаца по раменима јој бог сте храбри сте супер сте и цим падне киса и мало захлади нит це ко висе спомињати то сто нема људи доле и технике и опреме а поготово ватрогасце јебене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

10.08.2021 17:10

Зар нема хеликоптера ОС БиХ? Ах, да. Милорад не може да учествује у раду Предсједништва да одобри њихову употребу. Зато се мора гасити напртњачама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

10.08.2021 17:55

Све ове пожаре неко намерно пали, људски фактор.

ОДГОВОРИТЕ