Митрополија води разговор о Темљеном уговору

- Митрополија црногорско-приморска СПЦ саопштила је вечерас да се воде разговори око усаглашавања Темељног уговора са државом Црном Гором.

Регион 18.07.2021 | 09:49
Митрополија води разговор о Темљеном уговору

Поједини медији су објавили да је за СПЦ прихватљива само верзија уговора која је пре неколико месеци достављена Влади Црне Горе и да неће пристати ни на какве корекције.

"Све медијске спекулације и манипулације којих је било могу само нанети штету дијалогу између Цркве и државе који, по мишљењу Правног савјета, иде ка позитивном и очекиваном исходу", навео је у изјави за јавност координатор Правног савета Митрополије црногорско-приморске (МЦП) протојереј Игор Балабан.

Балабан је рекао да је 16. јула у Подгорици одржан редовни састанак Правног савета коме су присуствовали и митрополит црногорско-приморски Јоаникије и епископи захумско-херцеговачки Димитрије и новоизабрани епископ будимљанско-никшићки Методије.

"На састанку су разматрана текућа правна питања укључујући и питање Темељног уговора између Српске православне цркве и државе Црне Горе о коме се води дијалог међу уговорним странама са циљем да исти што пре буде усаглашен и потписан", наведено је у саопштењу које је потписао Балабан.

Он је навео да медијске спекулације могу да нанесу штету дијалогу који иде ка очекиваном позитивном исходу.

(Бета) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мисљење

18.07.2021 08:20

Штета је већ направљена јер се ствар исполитизовала а без потребе. СПЦ није осудила изјаве Дјукановица који свјесно прави раздор код народа у ЦГ. Свјестан да му је пораз након 30 год. владавине криминалне хоботнице нанио бас Српски корпус ОН сада најцрње блати СПЦ у коју се до јуче клео. Али не треба ћутке слушати његове лажи и подвале већ му активно одговарати. СПЦ је највећа и најцистија институција вјерујуцег Српског народа и не смије се дозволити мафијасима да због своје позадине блате ту институцију. Питање је а какав то Темељни уговор имају друге вјерске заједнице са ЦГ, а на овај са СПЦ свако полазе право да нешто каже. СПЦ је постојала и прије државе ЦГ и Србије и постојаће за вијек вјекова те је за њу ова игра са уговором кап у океану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор ДФ-а

18.07.2021 09:26

Суштина је да после бјелодано показане завјере бјелосвјетских хоштоплера, вијести, анб шефова и сорошоваца, одговор Демократског фронта мора бити БЕСКОМПРОМИСАН! Уколико се не договори нови мандатар избори ОДМАХ! Да народ преливоде стави тамо гдје им је мјесто у историју, као ружно дешавање!

Name

криво-капиц

18.07.2021 11:04

Црногорска православна црква је главни акт дрзаве Црне Горе и у то нема сумње.

Name

Веца

18.07.2021 13:42

Митрополија им треба на писмено да достави ста треба да ураде.Крај прице.Нема се ту ста разговарати и преговарати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало морген

18.07.2021 13:55

Ма немој! Дрзави треба једна религија да командује? То нема ни у Африци. Замисли кад би све религије (осим СПЦ) у Србији урадиле!!

Name

За мало морген

18.07.2021 14:44

Па у Србији све вјерске заједнице су усагласиле са владом Србије уговор,у Америци је усагласен у свим земљама осим цг,знас ли ти ста је дрзавна ингеренција