Егзит: Нови Сад препун омладине жељне провода

Вечерас је у Новом Саду отворен ЕXИТ. Послије годину дана паузе због пандемије корона вируса. Ове године је због пандемије процедура на фестивалу компликованија. Част да отворе фестивал данас имају популарни ди-џеј извођачи Амели Ленс, Снаке и Рони Сизе на позорници Маин Стаге, уз србијански електро алтернативну рок групу Буч Кесиди, хрватске рок панкере Хладно пиво и поп треп звијезду из Босне и Херцеговине – Сенидах.

Србија 08.07.2021 | 19:54
Егзит: Нови Сад препун омладине жељне провода

Еxит камп ове године отворио је своја врата нешто прије самог почетка фестивала, на најлепшој новосадској плажи; Штранду. Кампери су првог дана заузели сва мјеста у хладовини и полако почели са скупљањем енергије за вечерашњи провод. Улаз у камп је омогућен искључиво онима који посједују фестивалске наруквице.

Одлазим из земље и желио сам последњи пут да искористим прилику и кампујем четири дана на фестивалу, нисам то никада осјетио, а већина екипе ми каже да је сјајно. Идем на електро музику, али преко дана планирам овдје да се забодем и хладим у Дунаву – каже Дејан из Београда.

Његовог комшија, за ова четири дана, биће Емре из Истанбула. Емре открива да је први пут на Егзиту и једва чека да чује ДЈ Снејка, преноси Блиц.

– Били смо два дана у Београду и јуче смо стигли у Нови Сад. Изненадио сам се колико је лијеп град. Планирали смо да одсједнемо у хостелу, али су нам јуче јавили да ће камп ипак бити отворен и одмах смо дошли овамо. Супер је организација, плажа је јако лијепа и надам се најбољем могућем проводу. Сва четири дана има по неколико одличних ди-џејева и једва чекам да се попнем на тврђаву – рекао је Емре.

На улазу у камп важе исте строге мјере контроле, попут мјера које важе за сам улазак на фестивал, као што су провјера Дигиталног зеленог сертификата и показивање негативног брзог антигенског теста за домаћу публику, односно ПЦР тест или други докази о вакцинацији с којима су страни држављани ушли у Србију. Капацитет кампа, лимитиран на само 750 људи, је попуњен и више није могуће купити улазницу.

Данијел из Израела каже да је први пут сам у Србији, а о Еxит-у је чуо све најбоље.

– Зато очекујемо само добре вибрације. Сви смо тога жељни зато што нам је ово први велики фестивал послије короне. Кажем “послије короне” зато што је у Израелу сада коначно све отворено, вакцинисано је преко 70 одсто становништва, завршили смо са короном надам се и спремни смо да поново идемо на журке и фестивале и да се лијепо проводимо – рекао је Данијел.

Нови Сад је постао права кошница јер су у војвођанску престоницу стигли бројни домаћи и страни гости спремни за добру забаву на јубиларном Еxит-у који ове године слави 20. рођендан. У граду се тражи карта више за фестивал пошто су комплети за сва четири дана Еxита распродати и у продаји су остале само једнодневне улазнице, а посјетиоцима није лако ни да нађу смјештај јер је седмицама у назад скоро сав капацитет хотелских, хостелских и приватних смјештаја распродат.

Усљед продужења испитних рокова на Универзитету у Новом Саду, раније обећане и најављене смјештајне јединице од стране Студентског центра, на основу којих је укинут камп, остале су ускраћене. Ипак, према ријечима организатора, захваљујући изузетно доброј епидемиолошкој ситуацији у Новом Саду и Србији, од Кризног штаба је добијена дозвола за постављање кампа који се као и претходних година налази на Штранду, најљепшој плажи на Дунаву и он ће бити отворен до уторка 13. јула.

Према ријечима директора Еxитове туристичке агенције Акоша Селешија, интересовање гостију је превазишло сва очекивања организатора, те се ове године очекује рекордна посјета.

– Позивамо све Новосађане да искористе ову јединствену прилику и издају своје смјештајне капацитете за посјетиоце из цијелог свијета. Поједина тржишта попут Француске и Њемачке биљеже пораст интересовања за фестивал од више стотина одсто у односу на претходне године. Новосађани имају сјајну прилику да издају своје приватне станове и собе, и да, што је најважније, то учине по потпуно безбједним условима, јер готово сви странци прије уласка у Србију морају имати негативан ПЦР тест – изјавио је Селеши.

Оно у чему су сложни сви који се баве издавањем смјештаја у Новом Саду јесте чињеница да су цијене што је ближи почетак Еxита у све већем порасту у односу на претходне године, када се пристојан смјештај могао наћи и за релативно мало пара код оних који су се плашили да ће остати без гостију.

Оно што је тренутно остало у понуди јесу приватни станови у рубним дијеловима града и онима који су даље од тврђаве и центра који се за четири особе издају по цијени од 100 евра за дан. У ширем центру града остало је свега неколико луксузних апартмана чији се закуп у зависности од броја гостију креће до 500 до 1.500 евра на дан. Има и луксузних викендица на обронцима Фрушке горе које се изнајмљују цијеле за неколико хиљада евра по дану у зависности од опремљености и капацитета. Организатори Еxита кажу да је занимљива и чињеница да су цијене смјештаја значајно веће у односу на претходне године. Поједини хотели у Новом Саду су достигли цијену од чак 400 евра за ноћење, надмашујући тиме и најлуксузније хотеле у земљи, док је интересантан и оглас за вилу са базеном, у којој четири ноћења коштају вртоглавих 22.000 евра!

Тихана Путин из Туристичке организације Новог Сада каже да се на основу података из инфо центара и хотела са којима та организација сарађује може закључити да ће нам ове недеље током Еxит у госте доћи највише посјетилаца из земље и региона, а са удаљених дестинација очекују се гости из Француске, Њемачке, Турске, Холандије, Аустрије, Италије, Русије, Египта, Туниса.. Једино ће изостати велик број посјетилаца са традиционално јаког Еxитовог тржишта Велике Британије, имајући у виду да се Србија и даље не налази на зеленој листи ове земље.

(Српскаинфо) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Романија

08.07.2021 18:14

Значи, дрогери почињу, масала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан тјера овчице

08.07.2021 20:16

Ајде јадан, иди ћерај овце

Name

Добој

09.07.2021 00:20

Ста је рекао погресно? Еxит није фестивал вец легло зла и дроге. Који ум морас бити да се вакцинисес неиспитаним вакцинама и тестирас тестовима које је и СЗО прогласила неодговарајуцим за утврдјивање било цега, па и корона грипе. Само испран мозак то мозе поднијети.

Name

Хм

08.07.2021 18:47

Пустило их без ограницења треба им разлог за ламбаде и делте, па це реци омладина крива! ПРОЗИРНИ СТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Платон

08.07.2021 18:52

ЕXИТ су увек посећивали вакцинисани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

08.07.2021 19:39

Хахаха,одлицан коментар,право у центар,тј.вену...

Name

Драган

08.07.2021 20:33

На еxиту сви вакцинисани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

09.07.2021 10:47

Који нису, ће да буду!