Од бескућника до славе: Сталоне слави 75. рођендан

Глумац Силвестер Сталоне 6. јула слави 75. рођендан. Његова животна прича је веома инспиративна, а познат по свом мукотрпном успону од бескућника до светски познате филмске звезде која има милионе у банци и милиона обожавалаца.

Забава 06.07.2021 | 20:26
Од бескућника до славе: Сталоне слави 75. рођендан

Син емигранта италијанског порекла, Мајкл Силвестер Гарденцио Сталоне, рођен је на данашњи дан 1946. године. Силвестер је рођен са парализом доњег левог дела вилице, што је у првим годинама његових маштања о томе да постане глумац била непремостива препрека на свакој аудицији.

Сталоне је пролазио кроз тежак период у животу. Живео је у сиромаштву па је из очаја прихватио улогу у еротском филму, а хонорар га је спасио од спавања на аутобуској станици.

- Туга, забринутост, страх, неизвесност. Морао сам да продам и пса, то ми је било најгоре. Свако ко је имао или има пса зна о чему говорим. Про­дао сам га за 40 долара јер само морао да купим храну - рекао је глумац.

Silvester Stalone
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Након две недеље гледао је боксерски меч између Мухамеда Алија и Чака Вепнера и то га је инспирисало да напише сценарио за славни филм Роки. Написао га је за 20 сати. Покушао га је продати и понуђено му је 125.000 долара. Међутим, имао је један услов - желео је главну улогу, али студио га је одбио.

Одбио је велику своту новца за сценарио, јер му улога није била понуђена. Након дугог преговарања, за мању своту продукцијска кућа пристала је да откупи сценарио и дала Сталонеу главну улогу.

Филм је освојио три Оскара, а Сталоне је номинован за најбољег глумца.

Silvester Stalone, Rambo
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Силвестер се женио три пута, а са последњом супругом Џенифер Флејвин (52) је још увек у браку. Укупно има петоро деце, два сина и три ћерке, а свима имена почињу словом "С" баш као и њему.

Silvester Stalone
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Његови најпознатији филмови су наставци Рокија и као и Рамбо због којих је постао један од најистакнутијих филмских акционих јунака с краја прошлог века. Глумио је и у комедијама.

(Курир.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Глумац

06.07.2021 19:02

...који је највише пута у хисторији проглашаван за најгорег глумца! Додјељиван му је чак 10 пута "Оскар за најгорег глумца", не знам назив, али ми се чини да је у питању био ћуран... Види се на глуми да је све на јако лошем нивоу (ја као лаик видим) али јбг култни статус је култни статус па како год...

ОДГОВОРИТЕ