Od beskućnika do slave: Stalone slavi 75. rođendan

Glumac Silvester Stalone 6. jula slavi 75. rođendan. Njegova životna priča je veoma inspirativna, a poznat po svom mukotrpnom usponu od beskućnika do svetski poznate filmske zvezde koja ima milione u banci i miliona obožavalaca.

Zabava 06.07.2021 | 20:26
Od beskućnika do slave: Stalone slavi 75. rođendan

Sin emigranta italijanskog porekla, Majkl Silvester Gardencio Stalone, rođen je na današnji dan 1946. godine. Silvester je rođen sa paralizom donjeg levog dela vilice, što je u prvim godinama njegovih maštanja o tome da postane glumac bila nepremostiva prepreka na svakoj audiciji.

Stalone je prolazio kroz težak period u životu. Živeo je u siromaštvu pa je iz očaja prihvatio ulogu u erotskom filmu, a honorar ga je spasio od spavanja na autobuskoj stanici.

- Tuga, zabrinutost, strah, neizvesnost. Morao sam da prodam i psa, to mi je bilo najgore. Svako ko je imao ili ima psa zna o čemu govorim. Pro­dao sam ga za 40 dolara jer samo morao da kupim hranu - rekao je glumac.

Silvester Stalone
FOTO: PROFIMEDIA

Nakon dve nedelje gledao je bokserski meč između Muhameda Alija i Čaka Vepnera i to ga je inspirisalo da napiše scenario za slavni film Roki. Napisao ga je za 20 sati. Pokušao ga je prodati i ponuđeno mu je 125.000 dolara. Međutim, imao je jedan uslov - želeo je glavnu ulogu, ali studio ga je odbio.

Odbio je veliku svotu novca za scenario, jer mu uloga nije bila ponuđena. Nakon dugog pregovaranja, za manju svotu produkcijska kuća pristala je da otkupi scenario i dala Staloneu glavnu ulogu.

Film je osvojio tri Oskara, a Stalone je nominovan za najboljeg glumca.

Silvester Stalone, Rambo
FOTO: PROFIMEDIA

Silvester se ženio tri puta, a sa poslednjom suprugom Dženifer Flejvin (52) je još uvek u braku. Ukupno ima petoro dece, dva sina i tri ćerke, a svima imena počinju slovom "S" baš kao i njemu.

Silvester Stalone
FOTO: PROFIMEDIA

Njegovi najpoznatiji filmovi su nastavci Rokija i kao i Rambo zbog kojih je postao jedan od najistaknutijih filmskih akcionih junaka s kraja prošlog veka. Glumio je i u komedijama.

(Kurir.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Glumac

06.07.2021 19:02

...koji je najviše puta u historiji proglašavan za najgoreg glumca! Dodjeljivan mu je čak 10 puta "Oskar za najgoreg glumca", ne znam naziv, ali mi se čini da je u pitanju bio ćuran... Vidi se na glumi da je sve na jako lošem nivou (ja kao laik vidim) ali jbg kultni status je kultni status pa kako god...

ODGOVORITE