Са Палмером прво појединачни, па заједнички састанци

Изасланик Сједињених Америчких Држава за западни Балкан Метју Палмер допутоваће у сутра у посјету Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 02.07.2021 | 15:45
Са Палмером прво појединачни, па заједнички састанци

Из Предсједништва БиХ је саопштено како ће чланови Предсједништва БиХ у понедјељак примити помоћника државног секретара у Канцеларији за Европу и Евроазију Палмера и директорицу за Западну Европу, Западни Балкан, Турску и Уједињено Краљевство у Европској служби за спољне послове Ангелину Еицххорст.

Интересантно, званичници САД и ЕУ ће са члановима Предаједништва БиХ прво разговарати у одвојеним терминма од по 45 минута.

Тако је први разговор планиран за 10.45 са Жељком Комшићем, а 45 минута послине са Шефиким Џаферовићем, док је за 12.15 планиран састанак са Милорадом Додиком.

Након појединачних, у 13 сати биће одржан и заједнички састанак чланова Предсједништва БиХ с Палмером и Еицххорст.

Истог дана званичници САД и ЕУ састаће се са члановима Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства Босне и Херцеговине. Састанку ће присуствовати и амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон и шеф Делегације Европске уније и специјални представник Европске уније у БиХ амбасадор Јоханн Саттлер.

Дан раније, у недјељу, планиран је састанак са делегацијама СДА и ХДЗ-а. Како је појаснио Драган Човић разговори бити вођени у формату: представници СДА с међународном заједницом, представници ХДЗ БиХ с међународном заједницом и онда сви заједно.

(Вијести.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дашак вјетра

02.07.2021 13:58

Дашак вјетра са Балкана ће најприје у 12.15 да се повије као миш мекињаш а затим ће у вечерњим сатима на РТРС просипа устаљени причу како БиХ неће у НАТО и онда ће скренути тему и почети причати како нисмо задужени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

02.07.2021 14:37

Нека пита сву тројицу,заста плате примају?

ОДГОВОРИТЕ