Sa Palmerom prvo pojedinačni, pa zajednički sastanci

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Metju Palmer doputovaće u sutra u posjetu Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 02.07.2021 | 15:45
Sa Palmerom prvo pojedinačni, pa zajednički sastanci

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno kako će članovi Predsjedništva BiH u ponedjeljak primiti pomoćnika državnog sekretara u Kancelariji za Evropu i Evroaziju Palmera i direktoricu za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinu Eichhorst.

Interesantno, zvaničnici SAD i EU će sa članovima Predajedništva BiH prvo razgovarati u odvojenim terminma od po 45 minuta.

Tako je prvi razgovor planiran za 10.45 sa Željkom Komšićem, a 45 minuta posline sa Šefikim Džaferovićem, dok je za 12.15 planiran sastanak sa Miloradom Dodikom.

Nakon pojedinačnih, u 13 sati biće održan i zajednički sastanak članova Predsjedništva BiH s Palmerom i Eichhorst.

Istog dana zvaničnici SAD i EU sastaće se sa članovima Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine. Sastanku će prisustvovati i ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Johann Sattler.

Dan ranije, u nedjelju, planiran je sastanak sa delegacijama SDA i HDZ-a. Kako je pojasnio Dragan Čović razgovori biti vođeni u formatu: predstavnici SDA s međunarodnom zajednicom, predstavnici HDZ BiH s međunarodnom zajednicom i onda svi zajedno.

(Vijesti.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dašak vjetra

02.07.2021 13:58

Dašak vjetra sa Balkana će najprije u 12.15 da se povije kao miš mekinjaš a zatim će u večernjim satima na RTRS prosipa ustaljeni priču kako BiH neće u NATO i onda će skrenuti temu i početi pričati kako nismo zaduženi.

ODGOVORITE
Name

Uhh

02.07.2021 14:37

Neka pita svu trojicu,zasta plate primaju?

ODGOVORITE