Кућа Смиљанића из србачког села пуна знања и среће

Дејана је матурант и ученик генерације у Центру средњих школа „Петар Кочић“ Србац, а близнакиње Татјана и Тамара су одликаши, добитници „Вукове дипломе“ у Основној школи „Вук Караџић“ из Ситнеша.

Република Српска 16.06.2021 | 09:51
Кућа Смиљанића из србачког села пуна знања и среће

Весна и Ненад Смиљанић из србачког села Жупски Разбој ових дана имају много разлога за радост коју су им приредиле кћерке Дејана, Татјана и Тамара.

Дејана је матурант и ученик генерације у Центру средњих школа „Петар Кочић“ Србац, а близнакиње Татјана и Тамара су одликаши, добитници „Вукове дипломе“ у Основној школи „Вук Караџић“ из Ситнеша.

Награде и признања уручио им је начелник општине Србац Младјан Драгосављевић на свечаном пријему 32 матуранта основних и средњих школа који су током школовања остварили најбоље резултате. У центру пажње с разлогом биле су сестре Смиљанић, које су кућу својих родитеља испуниле знањем и срећом.

Њихов успјех је тим већи и значајнији јер живе у скромној породици у којој ни један од родитеља нема стално запослење. Живе и школују се од повремених послова мајке и оца, али понајвише од тешког пољопривредног рада.

Управо, како кажу, уз надареност то им је био и мотив више да учење схвате озбиљно и одговорно. 

Дејана сматра да је за успјех потребно бити човјек са изградјеним карактером. И зато препоручује младима да раде на себи и за себе и да не очекују да то неко други чини умјесто њих. А о својим плановима каже:

„Имам много интересовања, те ми је тешко фокусирати се на само једну област. Планирам да упишем Електротехнички факултет у Бањалуци или неки други факултет који је везан за област математике“, каже Дејана Смиљанић.

Кроз четири године показала је завидно знање и успјех, а учествовала је у разним ваннаставним активностима, а посебно се истакла својим литерарним радовима. У слободно вријеме много чита, пише и, како каже, „експериментише“ у кухињи.

Да подсјетимо, село Жупски Разбој је удаљено од центра општине Србац више од 20 километара. Дејани, Татјани и Тамари није било нимало лако да путују у школу и уз то остварују изванредне резултате.

Није било лако ни њиховим родитељима, а још теже ће им бити у наставку школовања, јер су све три кћерке одлучне да наставе образовање. То је, свакако, и жеља родитеља – Весне и Ненада Смиљанића из Жупског Разбоја.

(БН/С. К.)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

16.06.2021 08:28

Драга дијецо овде за Вас нема будућности. Велики вођа је јавно рекао све вам узалуд ако нисте у систему власти. Зато ви идите тамо гдје Вас цијене и поштују ваше знање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.06.2021 08:29

Свака вам цаст дјецо само тако наставите, а Богами и васим родитељима. Свако добро и пуно здравља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

16.06.2021 11:48

Рудоња и секта су отјерали моју дјецу, па зато дјецо уцити и изаберите сто ви зелите, останите или вас нека тамо дрзава висе цијени и плаца.

Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЦ - СРБАЦ

16.06.2021 09:04

Иако не знам лицно ову породицу, зелим им сву срецу. Да наставе са борбом и да остварују ниста мање од одлицних резултата, за било какав пут да се опредјеле у будуцности. Постовање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор/ица

16.06.2021 09:31

Дивна дјецо, желим вам да наставите низати успјехе! Вама и вашим родитељима добро здравље и честитке што су вас тако лијепо васпитали. Надам се да ћете остати у овој нашој земљи и допринијети њеном бољем развоју, јер смо свједоци да су многе " паметне главе" напустиле наше просторе и " граде тамо неку туђу земљу". Наравно, ви имате право на своју одлуку. Срећно у даљем животу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститке

16.06.2021 18:48

Интелигенција и таленат, су највриједнији ресурси које цовјецанство посједује.Младим дамама зелим пуно среце и успјеха, уз искрену препоруку, да оду сто брзе и даље из мрацног вијалета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЈЕЉИНА

16.06.2021 20:38

Дивне цуре предивне бисери

ОДГОВОРИТЕ