Кривокапић: Добијао сам пријетње, као и Абазовић

Премијер је рекао да је број чланова обезбјеђења потпредсједника Владе, Дритана Абазовића повећан због озбиљних пријетњи које добија.

Регион 28.04.2021 | 22:37
Кривокапић: Добијао сам пријетње, као и Абазовић

Премијер Здравко Кривокапић казао је да је и он добијао пријетеће поруке од криминалних кланова, али им није придавао значај, већ се тиме баве службе безбједности.

Како преносе Вијести, он је новинарима у Скупштини рекао је да је број чланова обезбјеђења потпредсједника Владе, Дритана Абазовића повећан због озбиљних пријетњи које добија.

"Абазовић и ја и он смо се тога дана упознали са том чињеницом и разумијем га као човјека, знам да је физички угрожен. Ја сам добијао такве поруке вјерујте нијесам им придавао много на значају, служба безбједности ми је додијелила одређени број чланова обезбјеђење што говори о томе колико сам угрожен. Иста ствар је и са потпредсједником Владе, ми смо разговарали на ту тему и појачан је ниво безбједности, односно број људи који обезбјеђују потпредсједника Владе", казао је Кривокапић.

Он је додао да, када су у питању пријетње Абазовићу, ради се сигурно о тачним информацијама, није никакво спиновање.

"Мени је жао што Скупштина и сви ми нијесмо исказали једну већу солидарност, јер је потпредсједник Владе Дритан Абазовић кренуо у отворену борбу са организованим криминалом и корупцијом и њему то припада по мјесту које покрива. Ми сви треба да га подржимо да тај пут буде такав да корупција буде нулта, а криминал буде сведен на мјеру прихватљивости за све грађане Црне Горе", поручио је Кривокапић.

Због информације да припадници кавчког клана планирају ликвидацију, Абазовића чувају специјалци наоружани дугим цијевима, а његово обезбјеђење задужило је блиндирани аутомобил.

Према информацијама “Вијести”, повећан је и број припадника Сектора за обезбјеђење личности и објеката, који су распоређени око зграде у којој Абазовић станује, али и на мјестима на којима борави.

Кавачки клан пријетио је Абазовићу и након парламентарних избора 2020. године, након што је одбио састанак са њима. Недјељник "Монитор" тада је објавио да му је тада стигло упозорење: "Видјећемо се овако или онако".

"Вијестима" је из извршне власти речено да је ту поруку послао један од наводних вођа кавачког криминалног клана Радоје Звицер.

Порука је наводно стигла након што је Абазовић одговорио да нема разлога да се виђа ни са једним припадником организованих криминалних група, јер немају додирних тачака,

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Грееце 200

28.04.2021 20:50

Оцекивано, банда је то најгора, па не бих рекао да це га миловати. Дјукановиц је такодје за опасности. Корлеоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

29.04.2021 12:34

За најмању пријетњу..пендрецима и на голи оток