Абазовића чувају специјалци са дугим цијевима

Епилог посљедњег криминалог обрачуна, у којем је убијен Зоран Ашанин у Мојковцу, је хапшење осумњиченог за то убиство и саучесника и сазнање полиције да су припадници кавачког криминалнног клана планирали да убију и потпредсједника Владе Дритана Абазовића, због недавног хапшења једног од њихових наводних шефова Слободана Кашћелана.

Регион 27.04.2021 | 09:58
Абазовића чувају специјалци са дугим цијевима

Абазовића од јуче чувају специјалци, а све у вези с овим криминалним обрачуном и пријетњама њему није желио да коментарише, пишу подгоричке Вијести.

Лист пише да је у дијелу наводне пресретнуте комуникације полиција дошла до сазнања да је ухапшени Горан Пантовић (43) у разговору с једним припадником кавачког криминалног клана рекао: "Кад убијем (Зорана) Ашанина, онда ћемо завршити и (Дритана) Абазовића јер нам је ухапсио шефа".

Та комуникација је, наводи се, у посједу полиције, план за ликвидацију Абазовића инспекторима је наводно признао и један од ухапшених из те организације.

Пантовић, осумњичен за убиство Ашанина (65) у Мојковцу, ухапшен је јуче.

Вијестима је речено да је помоћник директора УП за борбу против организованог криминала, о том случају обавијестио премијера, министра полиције и шефа АНБ-а. Са чињеницама је упознат и Европол.

Према незваничним сазнањима Вијести, након информације о могућој угрожености координатора безбједносних служби, Абазовић је у недјељу експресно дислоциран из Херцег Новог, гдје је боравио у службеној посјети.

Новљанин Горан Пантовић није јуче пред вишом тужитељком Милицом Рмандић желио да прича о убиству Ашанина.

Тужитељка Рмандић казала је Вијестима да се осумњичени бранио ћутањем, након чега му је одредила задржавање.

Притвор је одређен и Моковчанину Велимиру Љујићу (66), осумњиченом да је Пантовићу помагао након убиства.

Он је у Вишем државном тужилаштву тврдио да не зна ништа о ликвидацији суграђанина и да је Пантовића само одвезао до бјелопољског села Жари.

Осумњичени за убиство власника мојковачког мотела "Крстац" ухапшен је у једном угоститељском објекту у насељу Коврен.

Због информације да кавчани планирају ликвидацију потпредсједника Владе, Абазовића од недјеље чувају специјалци наоружани дугим цијевима, а његово обезбјеђење задужило је блиндирани аутомобил.

Подгорички дневник подсјећа да је Абазовићу кавачки криминални клан пријетио и након парламентарних избора 2020. године, након што је одбио да се састане с њима.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

приједор

27.04.2021 08:20

Све је у реду док ти Шипце не запријете својом БесомТад те ни сто блиндираних кола не спашава....

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубомир

27.04.2021 09:14

Тако се прица и верује и то није висе тако,регистрово сам ауто у цг тада и полицајац који ми је наводно помогао даје ми рец и у висе наврата бесу да це ми заврсити посао,послати папире и никад.

Name

МД

27.04.2021 11:40

О чему ти причаш? Очигледно је да симпатишеш битанге и криминалце. Дићи на њих и артиљерију, ако треба.

Name

Јаффа

27.04.2021 09:59

Држи се Дритане! Свака част за храброст и жељу да се промјени нешто на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

27.04.2021 17:43

Захваљујући карактерном и храбром Абразовићу, Црна Гора је коначно добила прилику да се рјеши тешког криминала.