Стигла подршка градоначелника за дјечије установе

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је Предшколску установу “Орашчићи палчићи” у Великој Обарској како би се упознао са начином рада и потребама ових установа. Најавио је подршку развоју предшколског образовања у наредном периоду.

Република Српска 19.04.2021 | 14:17
Стигла подршка градоначелника за дјечије установе

Здравица, пјесма, коло, тако су дјеца из Предшколске установе “Орашчићи палчићи” у Великој Обарској дочекала градоначелника Бијељине. Показали су шта умију и колико је важан њихов боравак у предшколској установи.

Овај дјечији клуб постоји већ трећу годину, а настао је захваљујући залагању и разумјевању директорице ОШ “Петар Петровић Његош” у Великој Обарској.

 “Проблем се појавио због родитељске обавезе да одлазе у град, а да немају гдје дјецу да оставе. Тако смо дошли на идеју да обезбиједимо простор нашој дјеци како би их задржали у селу”, каже Мира Савић, директорица школе.

Клуб за дјецу “Орашчићи палчићи” функционише на полудневном боравку, али постоји интересовање за цјелодневни боравак не само дјеце из Велике Обарске, него И из Црњелова, Батковића, Чађевице. Иначе овај клуб је једина предшколска установа на селу на подручју града Бијељина, каже директор ове установе Мирјана Каностревац.

 “Ми од септембра мјесеца планирамо цјелодневни боравак уколико омогућимо услове тако да ће бити свакако потребно да се простор прошири ако будемо имали подршку и од Министарства просвјете и културе и локалне заједнице”, каже Каностревац.

Подршку обећава градонечелник Биејљине.

“Имамо обавезу и врло брзо ћемо видјети да урадимо усаглашавање цијена боравка дјеце у државним и приватним вртићима.  Обавеза градске управе јесте да имамо што већи обухват дјеце предшколским васпитањем”, каже градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Градоначелник Бијељине је најавио посјету и осталим предшколским установама које постоје на подручју града, како би се пронашао начин за подршку дјеци и њиховом образовању.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Борис

19.04.2021 12:51

Браво за градоначелника. Тако раде часни и поштени људи који брину за свој народ, а не попут додиковаца који " брину " за народ само пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.04.2021 18:53

Похвали човјека јер је то заслужио,а немој одмах спомињати и "додиковце",потпуно непотребно и крајње примитивно.

Name

Ре ре

20.04.2021 06:27

Крајње примитивно је понашање додиковаца у двије деценије и Гласна шутња народа који трпи њихову тортуру

Name

Браво

19.04.2021 12:55

Е господо, ово вам је пронаталитетна политика! Ово је подршка родитељству каква нам треба. Градоначелниче, само тако наставите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.04.2021 17:22

Бас тако. Јос да натјера мицину дјецу да врате 50 милиона,покрадени од народа.

Name

Градонацелнику

19.04.2021 14:19

Свим политицарима,задатци и обавезе.Нема потребе нико ником да помазе. Само радите свој посао у складу са обавезама и одредбама.

ОДГОВОРИТЕ