Stigla podrška gradonačelnika za dječije ustanove

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je Predškolsku ustanovu “Oraščići palčići” u Velikoj Obarskoj kako bi se upoznao sa načinom rada i potrebama ovih ustanova. Najavio je podršku razvoju predškolskog obrazovanja u narednom periodu.

Republika Srpska 19.04.2021 | 14:17
Stigla podrška gradonačelnika za dječije ustanove

Zdravica, pjesma, kolo, tako su djeca iz Predškolske ustanove “Oraščići palčići” u Velikoj Obarskoj dočekala gradonačelnika Bijeljine. Pokazali su šta umiju i koliko je važan njihov boravak u predškolskoj ustanovi.

Ovaj dječiji klub postoji već treću godinu, a nastao je zahvaljujući zalaganju i razumjevanju direktorice OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Velikoj Obarskoj.

 “Problem se pojavio zbog roditeljske obaveze da odlaze u grad, a da nemaju gdje djecu da ostave. Tako smo došli na ideju da obezbijedimo prostor našoj djeci kako bi ih zadržali u selu”, kaže Mira Savić, direktorica škole.

Klub za djecu “Oraščići palčići” funkcioniše na poludnevnom boravku, ali postoji interesovanje za cjelodnevni boravak ne samo djece iz Velike Obarske, nego I iz Crnjelova, Batkovića, Čađevice. Inače ovaj klub je jedina predškolska ustanova na selu na području grada Bijeljina, kaže direktor ove ustanove Mirjana Kanostrevac.

 “Mi od septembra mjeseca planiramo cjelodnevni boravak ukoliko omogućimo uslove tako da će biti svakako potrebno da se prostor proširi ako budemo imali podršku i od Ministarstva prosvjete i kulture i lokalne zajednice”, kaže Kanostrevac.

Podršku obećava gradonečelnik Biejljine.

“Imamo obavezu i vrlo brzo ćemo vidjeti da uradimo usaglašavanje cijena boravka djece u državnim i privatnim vrtićima.  Obaveza gradske uprave jeste da imamo što veći obuhvat djece predškolskim vaspitanjem”, kaže gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je najavio posjetu i ostalim predškolskim ustanovama koje postoje na području grada, kako bi se pronašao način za podršku djeci i njihovom obrazovanju.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Boris

19.04.2021 12:51

Bravo za gradonačelnika. Tako rade časni i pošteni ljudi koji brinu za svoj narod, a ne poput dodikovaca koji " brinu " za narod samo pred izbore

ODGOVORITE
Name

Re

19.04.2021 18:53

Pohvali čovjeka jer je to zaslužio,a nemoj odmah spominjati i "dodikovce",potpuno nepotrebno i krajnje primitivno.

Name

Re re

20.04.2021 06:27

Krajnje primitivno je ponašanje dodikovaca u dvije decenije i Glasna šutnja naroda koji trpi njihovu torturu

Name

Bravo

19.04.2021 12:55

E gospodo, ovo vam je pronatalitetna politika! Ovo je podrška roditeljstvu kakva nam treba. Gradonačelniče, samo tako nastavite!

ODGOVORITE
Name

Re

19.04.2021 17:22

Bas tako. Jos da natjera micinu djecu da vrate 50 miliona,pokradeni od naroda.

Name

Gradonacelniku

19.04.2021 14:19

Svim politicarima,zadatci i obaveze.Nema potrebe niko nikom da pomaze. Samo radite svoj posao u skladu sa obavezama i odredbama.

ODGOVORITE