Свечани дочек за Вучића: "Француска је наш пријатељ"

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Француске Емануелом Макроном, а испред Јелисејске палате организован је свечани дочек за председника Србије.

Србија 01.02.2021 | 12:46
Свечани дочек за Вучића: "Француска је наш пријатељ"

Председник Србије Александар Вучић захвалио се на, како је рекао, топлом дочеку.

- С моје тачке гледишта ваша посета 2019. нашој земљи је била историјска, показалисте пријатељство и истакли сте то на посебан начин. Желим да кажем да је Француска за нас не само важна земља већ традиционални прави пријатељ Србије - рекао је председник Србије. 

Како је навео, нада се већој трговинској размени, а захвалио се француским компанијама које послују у Србији, а  посебно "Ванси" који газдује Београдским аеродромом.

Вучић је у обраћању испред Јелисејске палате истакао да се нада да ће до краја године почети изградња прве линије метроа у Београду.

- Београдски метро ће бити кључна ствар у сарадњи две земље, до краја године почетак радова на првој линији. Не ради се више о неком сну или изборном обећању, то постаје стварност - рекао је председник Србије.

Председник Србије изразио је наду да ће уз помоћ Макрона, моћи да се уради нешто конкретно по питању решавања проблема око Косова и Метохије.

- Имаћу отворени разговор са Макроном о Косову и Метохији у циљу проналажења компромисног решења. По питању европског пута Србије прихватили смо нови приступ који је предложио Макрон, надамо се да ћемо уз његову помоћ имати још боља достигнућа у будућности - рекао је Вучић у обраћању новинарима у Паризу.

Француски председник је рекао да му је веома драго што је још једном угостио свог великог пријатеља Александра Вучића и да чува у сећању дочек у Београду.

Он је истакао да подржава Београд у преговорима са Приштином.

- Бићу уз вас по питању нормализације односе. Наши билатерални односи такође напредују - казао је Макрон током обраћања испред Јелисејске палате.

Француски председник је похвалио напоре Србије у борби против корона вируса.

Након разговора, присуствоваће и ручку, који у његову част приређује председник Француске.

Подсетимо, Вучић је у недељу отпутовао за Париз, а како је написао на свом инстаграм профилу, очекују га "важни разговори за Србију, а теме од Косова и Метохије, европског пута Србије до изградње метроа у Београду".

Ово је 11. сусрет Вучића и Макрона.

(БН/Курир)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

боле2

01.02.2021 12:23

Пријатељ на свечаности не седи у предзадњем реду десно до врата WЦа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2021 13:24

То он пркоси Рудоњи. Рудоња нема ниједног друга.

Name

Кун'-фу Панда

01.02.2021 13:25

Само сам цекао који струцњак це се први јавити...

Name

гренел

01.02.2021 20:38

је исто његов пријатељ..? Данас се диви успостављањем дипломатских односа Израела и Косова.

Name

Чић-Ву

01.02.2021 22:40

кад му нешто треба он овако наступа ,сјетимо се Xи Пинга предједника Кине којег зове братом.Који лицемјер.Подилажење,увлачење и сједење на двије столице те бацање прашине у очи сопственом народу је његова лична карта и главна карактеристика.Глумац.

Name

Горан

01.02.2021 13:38

Политика захтијева да ако немаш силу будеш стрпљив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес јес

01.02.2021 15:28

Аха. Додуше некад је кажу и била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

01.02.2021 21:38

Прије 100 година,тачно.

Name

Баја

01.02.2021 23:04

Јел о Баји било рјеци,Велики Баја је проблем веци од Косова ова будала це нам и овде направити проблем. Од готовог це мо направити вересију ако овај месар остане на власти.

ОДГОВОРИТЕ