Svečani doček za Vučića: "Francuska je naš prijatelj"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a ispred Jelisejske palate organizovan je svečani doček za predsednika Srbije.

Srbija 01.02.2021 | 12:46
Svečani doček za Vučića: "Francuska je naš prijatelj"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na, kako je rekao, toplom dočeku.

- S moje tačke gledišta vaša poseta 2019. našoj zemlji je bila istorijska, pokazaliste prijateljstvo i istakli ste to na poseban način. Želim da kažem da je Francuska za nas ne samo važna zemlja već tradicionalni pravi prijatelj Srbije - rekao je predsednik Srbije. 

Kako je naveo, nada se većoj trgovinskoj razmeni, a zahvalio se francuskim kompanijama koje posluju u Srbiji, a  posebno "Vansi" koji gazduje Beogradskim aerodromom.

Vučić je u obraćanju ispred Jelisejske palate istakao da se nada da će do kraja godine početi izgradnja prve linije metroa u Beogradu.

- Beogradski metro će biti ključna stvar u saradnji dve zemlje, do kraja godine početak radova na prvoj liniji. Ne radi se više o nekom snu ili izbornom obećanju, to postaje stvarnost - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije izrazio je nadu da će uz pomoć Makrona, moći da se uradi nešto konkretno po pitanju rešavanja problema oko Kosova i Metohije.

- Imaću otvoreni razgovor sa Makronom o Kosovu i Metohiji u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja. Po pitanju evropskog puta Srbije prihvatili smo novi pristup koji je predložio Makron, nadamo se da ćemo uz njegovu pomoć imati još bolja dostignuća u budućnosti - rekao je Vučić u obraćanju novinarima u Parizu.

Francuski predsednik je rekao da mu je veoma drago što je još jednom ugostio svog velikog prijatelja Aleksandra Vučića i da čuva u sećanju doček u Beogradu.

On je istakao da podržava Beograd u pregovorima sa Prištinom.

- Biću uz vas po pitanju normalizacije odnose. Naši bilateralni odnosi takođe napreduju - kazao je Makron tokom obraćanja ispred Jelisejske palate.

Francuski predsednik je pohvalio napore Srbije u borbi protiv korona virusa.

Nakon razgovora, prisustvovaće i ručku, koji u njegovu čast priređuje predsednik Francuske.

Podsetimo, Vučić je u nedelju otputovao za Pariz, a kako je napisao na svom instagram profilu, očekuju ga "važni razgovori za Srbiju, a teme od Kosova i Metohije, evropskog puta Srbije do izgradnje metroa u Beogradu".

Ovo je 11. susret Vučića i Makrona.

(BN/Kurir)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

bole2

01.02.2021 12:23

Prijatelj na svečanosti ne sedi u predzadnjem redu desno do vrata WCa.

ODGOVORITE
Name

Re

01.02.2021 13:24

To on prkosi Rudonji. Rudonja nema nijednog druga.

Name

Kun'-fu Panda

01.02.2021 13:25

Samo sam cekao koji strucnjak ce se prvi javiti...

Name

grenel

01.02.2021 20:38

je isto njegov prijatelj..? Danas se divi uspostavljanjem diplomatskih odnosa Izraela i Kosova.

Name

Čić-Vu

01.02.2021 22:40

kad mu nešto treba on ovako nastupa ,sjetimo se Xi Pinga predjednika Kine kojeg zove bratom.Koji licemjer.Podilaženje,uvlačenje i sjedenje na dvije stolice te bacanje prašine u oči sopstvenom narodu je njegova lična karta i glavna karakteristika.Glumac.

Name

Goran

01.02.2021 13:38

Politika zahtijeva da ako nemaš silu budeš strpljiv

ODGOVORITE
Name

Јес јес

01.02.2021 15:28

Аха. Додуше некад је кажу и била.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

01.02.2021 21:38

Prije 100 godina,tačno.

Name

Baja

01.02.2021 23:04

Jel o Baji bilo rjeci,Veliki Baja je problem veci od Kosova ova budala ce nam i ovde napraviti problem. Od gotovog ce mo napraviti veresiju ako ovaj mesar ostane na vlasti.

ODGOVORITE