УЕФА се обавезала да ће одржати ЕП у 12 градова

Челници Еуропске фудбалске федерације (ЕУФА) у сриједу су се састали с представницима 12 домаћина организатора ЕУРО 2020, на рутинском састанку како би разговарали о оперативним питањима у вези с турниром, који би се требао одржати на љето.

Спорт 27.01.2021 | 22:59
УЕФА се обавезала да ће одржати ЕП у 12 градова

УЕФА је поновила своју обавезу одржавања ЕУРО у 12 градова према распореду који је већ објављен.

"УЕФА се обвезала одржати ЕУРО у 12 првотно планираних градова. ЕУРО је главно натјецање репрезентација у Еуропи и важан је извор финанцирања за основни и шири ногометни развој", казао је предсједник кровне фудбалске организације "Старог континента" Александер Чеферин.

Додао је како је важно градовима и владама домаћинима пружити што више времена да формулирају тачну слику о томе што ће бити могуће у јуну и јулу.

"Навијачи су велики дио оног што фудбал чини посебним, а то вриједи за ЕУРО једнако као и за било коју утакмицу. Морамо си допустити максималан простор да омогућимо њихов повратак на стадионе", нагласио је предсједник УЕФА.

Из УЕФА су додали како све стране препознају потребу за флексибилношћу око доношења одлука о аранжманима за турнир због изазова и околности у којима се градови налазе.

ЕУРО би се требао одржати у 12 земаља, а градови домаћини су Амстердам, Баку, Билбао, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Дублин, Глазгов, Лондон, Минхен, Рим и Санкт Петербург, преноси Хина.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар