UEFA se obavezala da će održati EP u 12 gradova

Čelnici Europske fudbalske federacije (EUFA) u srijedu su se sastali s predstavnicima 12 domaćina organizatora EURO 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi se trebao održati na ljeto.

Sport 27.01.2021 | 22:59
UEFA se obavezala da će održati EP u 12 gradova

UEFA je ponovila svoju obavezu održavanja EURO u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.

"UEFA se obvezala održati EURO u 12 prvotno planiranih gradova. EURO je glavno natjecanje reprezentacija u Europi i važan je izvor financiranja za osnovni i širi nogometni razvoj", kazao je predsjednik krovne fudbalske organizacije "Starog kontinenta" Aleksander Čeferin.

Dodao je kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formuliraju tačnu sliku o tome što će biti moguće u junu i julu.

"Navijači su veliki dio onog što fudbal čini posebnim, a to vrijedi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo si dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione", naglasio je predsjednik UEFA.

Iz UEFA su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg, prenosi Hina.

(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar