У Стоцу ухапшено једно лице због трговине оружјем

 Припадници Федералне управе полиције /ФУП/ данас су у Стоцу ухапсили мушкарца чији су иницијали А.Ш. /41/ због посједовања више гасних и бојевих пиштоља, муниције и дијелова од оружја, те због сумње да је набављао и преправљао оружје ради даље препродаје у БиХ.

Босна и Херцеговина 12.01.2021 | 13:20
У Стоцу ухапшено једно лице због трговине оружјем

Током претреса стамбених просторија на подручју Чапљине које је користио осумњичени А.Ш, пронађена су и привремено одузета три гасна и два бојева пиштоља, већа количина муниције различитог калибра, те дијелови оружја /ударне игле, цијеви и други/, саопштено је из ФУП-а.

Пронађена је и машина која је кориштена за механичку преправку наоружања, те други предмети који потичу или се могу довести у везу са овим кривичним дјелом, а који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Ухапшени А.Ш. осумњичен је да је током 2020. године с циљем стицања противправне имовинске користи вршио набавку и преправку оружја ради даље препродаје трећим лицима у БиХ.

Лице лишено слободе биће криминалистички обрађено у службеним просторијама ФУП-а у Сарајеву, те ће у законском року бити предато на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, истиче се у саопштењу.

Осумњиченом је на терет стављено кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивне материје.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

////

12.01.2021 15:34

цовексе покусо снаци да прехрани породицу негањате оне стосу сверцали камијонима увекје било коласе ломе гдесу најтања тојест на оним кокосарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиши пропало

13.01.2021 16:51

Настави школовање до 4 разреда основне школе ако ништа барем да научиш правопис...