U Stocu uhapšeno jedno lice zbog trgovine oružjem

 Pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ danas su u Stocu uhapsili muškarca čiji su inicijali A.Š. /41/ zbog posjedovanja više gasnih i bojevih pištolja, municije i dijelova od oružja, te zbog sumnje da je nabavljao i prepravljao oružje radi dalje preprodaje u BiH.

Bosna i Hercegovina 12.01.2021 | 13:20
U Stocu uhapšeno jedno lice zbog trgovine oružjem

Tokom pretresa stambenih prostorija na području Čapljine koje je koristio osumnjičeni A.Š, pronađena su i privremeno oduzeta tri gasna i dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, te dijelovi oružja /udarne igle, cijevi i drugi/, saopšteno je iz FUP-a.

Pronađena je i mašina koja je korištena za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni A.Š. osumnjičen je da je tokom 2020. godine s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja radi dalje preprodaje trećim licima u BiH.

Lice lišeno slobode biće kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama FUP-a u Sarajevu, te će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Кantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, ističe se u saopštenju.

Osumnjičenom je na teret stavljeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivne materije.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

////

12.01.2021 15:34

covekse pokuso snaci da prehrani porodicu neganjate one stosu svercali kamijonima uvekje bilo kolase lome gdesu najtanja tojest na onim kokosarima

ODGOVORITE
Name

Piši propalo

13.01.2021 16:51

Nastavi školovanje do 4 razreda osnovne škole ako ništa barem da naučiš pravopis...