Европска унија понудила помоћ Хрватској

Европска унија нуди пуну подршку и помоћ народу Хрватске након земљотреса у Петрињи, саопштио је предсједник Европског савјета Шарл Мишел.

Регион 29.12.2020 | 19:46
Европска унија понудила помоћ Хрватској

Мишел је на “Твитеру” написао да ЕУ пажљиво прати ситуацију у околини Загреба и да нуди помоћ и подршку народу и премијеру Хрватске Андреју Пленковићу.

– Мислима смо уз повријеђене и уз раднике на првој линији. ЕУ у ово тешко вријеме нуди пуну подршку и помоћ народу Хрватске и премијеру Андреју Пленковићу – поручио је Мишел.

У данашњем земљотресу јачине 6,3 степена Рихтерове скале у Петрињи, која је 45 километара удаљена од Загреба, према првим информацијама погинуло је шесторо људи, а повријеђено је неколико десетина.

Епицентар је био на три километра од Петриње и осјетио се широм региона.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миксер

29.12.2020 22:24

Сваки хумани цовјек у оваквој теској схјтуацији после земљотреса, показује саосјецања. Ал немогу да вјерујем да Хрватски новинар ни сад кад је народ страдао од земљотреса, немозе да сакрије мрзњу према Србим!? Србија нуди помоц, и јудски показује саосјеäње. Али он пореди земљотрес са цетницким нападима. Сраман гест мрзње. Али бог наградјује и казњава.

ОДГОВОРИТЕ