Evropska unija ponudila pomoć Hrvatskoj

Evropska unija nudi punu podršku i pomoć narodu Hrvatske nakon zemljotresa u Petrinji, saopštio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Region 29.12.2020 | 19:46
Evropska unija ponudila pomoć Hrvatskoj

Mišel je na “Tviteru” napisao da EU pažljivo prati situaciju u okolini Zagreba i da nudi pomoć i podršku narodu i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.

– Mislima smo uz povrijeđene i uz radnike na prvoj liniji. EU u ovo teško vrijeme nudi punu podršku i pomoć narodu Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću – poručio je Mišel.

U današnjem zemljotresu jačine 6,3 stepena Rihterove skale u Petrinji, koja je 45 kilometara udaljena od Zagreba, prema prvim informacijama poginulo je šestoro ljudi, a povrijeđeno je nekoliko desetina.

Epicentar je bio na tri kilometra od Petrinje i osjetio se širom regiona.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mikser

29.12.2020 22:24

Svaki humani covjek u ovakvoj teskoj shjtuaciji posle zemljotresa, pokazuje saosjecanja. Al nemogu da vjerujem da Hrvatski novinar ni sad kad je narod stradao od zemljotresa, nemoze da sakrije mrznju prema Srbim!? Srbija nudi pomoc, i judski pokazuje saosjeänje. Ali on poredi zemljotres sa cetnickim napadima. Sraman gest mrznje. Ali bog nagradjuje i kaznjava.

ODGOVORITE