Слаби епидемија: Пад броја заражених у Србији

У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 11.399 особа, њих је 2.693 позитивно, док је нажалост особа 47 преминуло.

Србија 27.12.2020 | 15:06
Слаби епидемија: Пад броја заражених у Србији

Према последњим подацима Министарства здравља и Института "Батут" на респираторима у болницама широм Србије налази се 305 пацијената.

Подсетимо, јуче је у Србији је на корона вирус тестирано 13.201 особа, њих 3.200 је позитивно. Преминуло је 52 људу, а на респираторима се налазило 295 пацијената.

Епидемиолог и члан Крзног штаба Предраг Кон рекао је јутрос да ће нова седница тог тела бити одржана у уторак, осврнувши се при том и на протест за који је дан раније рекао да су лекари спремни уколико буде попуштања мера.

На питање шта тај протест подразумева, др Кон је рекао:

- Протест подразумева да смо спремни да јасно покажемо да смо против било какавог организовања дочека Нове године јер то може само да погоршава ситуацију. Поготово сада када су нам болнице пуне. Крива јесте сада да је мало у паду, али далеко је то од доброг. Ми из Кризног штаба морамо бити јасни и кажем да смо против било каквог дочека .

У међувремену, светом се шири нови сој корона вируса, а СЗО је саопштила да је он за сада откривен у чак осам европских земаља и позвала је на опрез.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Босанац

27.12.2020 15:16

Хахаха, па циљ је продати вакцине. Чим их испродају , пандемија ће нестат... Живи били па видјели... У питању је само велика лова..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

27.12.2020 22:25

Није ми висе јасно ово константно тестирање,која му је сврха када се можеш заразити било гдје и било када,а да не помињем тачност тих тестова.

ОДГОВОРИТЕ