Slabi epidemija: Pad broja zaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.399 osoba, njih je 2.693 pozitivno, dok je nažalost osoba 47 preminulo.

Srbija 27.12.2020 | 15:06
Slabi epidemija: Pad broja zaraženih u Srbiji

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 305 pacijenata.

Podsetimo, juče je u Srbiji je na korona virus testirano 13.201 osoba, njih 3.200 je pozitivno. Preminulo je 52 ljudu, a na respiratorima se nalazilo 295 pacijenata.

Epidemiolog i član Krznog štaba Predrag Kon rekao je jutros da će nova sednica tog tela biti održana u utorak, osvrnuvši se pri tom i na protest za koji je dan ranije rekao da su lekari spremni ukoliko bude popuštanja mera.

Na pitanje šta taj protest podrazumeva, dr Kon je rekao:

- Protest podrazumeva da smo spremni da jasno pokažemo da smo protiv bilo kakavog organizovanja dočeka Nove godine jer to može samo da pogoršava situaciju. Pogotovo sada kada su nam bolnice pune. Kriva jeste sada da je malo u padu, ali daleko je to od dobrog. Mi iz Kriznog štaba moramo biti jasni i kažem da smo protiv bilo kakvog dočeka .

U međuvremenu, svetom se širi novi soj korona virusa, a SZO je saopštila da je on za sada otkriven u čak osam evropskih zemalja i pozvala je na oprez.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bosanac

27.12.2020 15:16

Hahaha, pa cilj je prodati vakcine. Čim ih isprodaju , pandemija će nestat... Živi bili pa vidjeli... U pitanju je samo velika lova..

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

27.12.2020 22:25

Nije mi vise jasno ovo konstantno testiranje,koja mu je svrha kada se možeš zaraziti bilo gdje i bilo kada,a da ne pominjem tačnost tih testova.

ODGOVORITE