“Априлски пакет” за Српску ствар је давна прошлост

Покушај СДП да оживи тзв. “априлски пакет” уставних промјена БиХ није ништа друго него резултат њихове доконости и настојање да у извјештајима о раду ПС БиХ добију још једну рецку за иницијативу, ма колико она била бесмислена.

Република Српска 30.11.2020 | 15:35
“Априлски пакет” за Српску ствар је давна прошлост

Ово је за портал Српскаинфо изјавио посланик ДНС у ПД ПС БиХ Ненад Нешић, додавши како је “априлски пакет” за Републику Српску ствар давне прошлости.

– ДНС га није подржао ни 2005.године и, наравно, неће ни сада. “Априлски пакет” потпуно анулира Републику Српску и хвала богу да је прије 15 година пропао. Заједно с њим у БиХ је завршена и фаза снажног међународног интервенционизма и диктата страних амбасада. Што се ДНС тиче, а увјерен сам и осталих партија из Републике Српске, промјена дејтонског Устава БиХ неће и не може бити, јер је он једини гарант сигурне будућности Републике Српске – каже Нешић.

Истиче да поред толико нагомиланих проблема који се могу ријешити, попут лоше економске ситуације, не разумије покушај СДП да оживљава мртваца.

– Мислим да то чак више не занима ни њихове бираче, који свакодневно остају без посла, у редовима чекају испред ковид амбуланти и мјесто у болницама да би им била указана помоћ. Умјесто да се баве конкретним животним проблемима, одлутали су у ирационалне воде утопизма – сматра Нешић.

Лидер ДНС каже да нема илузија о томе да све политичке партије из ФБиХ желе централизовану и унитарну БиХ, али да исто тако знају да “мајка није родила Србина из Републике Српске који ће за тако нешто дићи руку”.

– Зато се потпуно бесмислено бавити оним што само продубљује јазове и неповјерење умјесто да се рјешавају конкретни проблеми, који заиста тиште људе. Но, устаљена је пракса у ФБиХ да када не умију ријешити проблеме грађана и када осјете да су они незадовољни, дајте им игара и обећајте “100% БиХ”, “БиХ без ентитета”, “Републику БиХ”. Све је то више пута виђена игра коју могу окачити мачку о реп – поручује Ненад Нешић.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сви су га одбили

30.11.2020 14:49

Априлски пакет 2006.године су одбили и Милорад Додик зато што би била укинута Република Српска, и Драган Човић зато што ту нема наде за Херцег-Босну и Харис Силајџић зато што не би допустио Бошњацима доминацију какву они желе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

30.11.2020 14:52

Промене не подрзавам, али ако овако наставимо банкрот нам не гине? Ајде сад дај предлог за боље сутра и имас велику подрску! Они хоце ово - оно, ми не дамо вец 25 година ,народа и деце све мање а о фирмама да не прицам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеннедy

30.11.2020 15:19

Бице, бице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.11.2020 15:24

Неце неце.

Name

Ре

30.11.2020 15:51

Никад,никад... а мозда ни тада!

Name

Ре за Ре и Кеннедy

30.11.2020 17:06

Хоце, хоце!!!

Name

да али

30.11.2020 19:57

Бице и садасњост нема друге назалост ко неволи.

ОДГОВОРИТЕ