“Aprilski paket” za Srpsku stvar je davna prošlost

Pokušaj SDP da oživi tzv. “aprilski paket” ustavnih promjena BiH nije ništa drugo nego rezultat njihove dokonosti i nastojanje da u izvještajima o radu PS BiH dobiju još jednu recku za inicijativu, ma koliko ona bila besmislena.

Republika Srpska 30.11.2020 | 15:35
“Aprilski paket” za Srpsku stvar je davna prošlost

Ovo je za portal Srpskainfo izjavio poslanik DNS u PD PS BiH Nenad Nešić, dodavši kako je “aprilski paket” za Republiku Srpsku stvar davne prošlosti.

– DNS ga nije podržao ni 2005.godine i, naravno, neće ni sada. “Aprilski paket” potpuno anulira Republiku Srpsku i hvala bogu da je prije 15 godina propao. Zajedno s njim u BiH je završena i faza snažnog međunarodnog intervencionizma i diktata stranih ambasada. Što se DNS tiče, a uvjeren sam i ostalih partija iz Republike Srpske, promjena dejtonskog Ustava BiH neće i ne može biti, jer je on jedini garant sigurne budućnosti Republike Srpske – kaže Nešić.

Ističe da pored toliko nagomilanih problema koji se mogu riješiti, poput loše ekonomske situacije, ne razumije pokušaj SDP da oživljava mrtvaca.

– Mislim da to čak više ne zanima ni njihove birače, koji svakodnevno ostaju bez posla, u redovima čekaju ispred kovid ambulanti i mjesto u bolnicama da bi im bila ukazana pomoć. Umjesto da se bave konkretnim životnim problemima, odlutali su u iracionalne vode utopizma – smatra Nešić.

Lider DNS kaže da nema iluzija o tome da sve političke partije iz FBiH žele centralizovanu i unitarnu BiH, ali da isto tako znaju da “majka nije rodila Srbina iz Republike Srpske koji će za tako nešto dići ruku”.

– Zato se potpuno besmisleno baviti onim što samo produbljuje jazove i nepovjerenje umjesto da se rješavaju konkretni problemi, koji zaista tište ljude. No, ustaljena je praksa u FBiH da kada ne umiju riješiti probleme građana i kada osjete da su oni nezadovoljni, dajte im igara i obećajte “100% BiH”, “BiH bez entiteta”, “Republiku BiH”. Sve je to više puta viđena igra koju mogu okačiti mačku o rep – poručuje Nenad Nešić.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Svi su ga odbili

30.11.2020 14:49

Aprilski paket 2006.godine su odbili i Milorad Dodik zato što bi bila ukinuta Republika Srpska, i Dragan Čović zato što tu nema nade za Herceg-Bosnu i Haris Silajdžić zato što ne bi dopustio Bošnjacima dominaciju kakvu oni žele.

ODGOVORITE
Name

Jovan

30.11.2020 14:52

Promene ne podrzavam, ali ako ovako nastavimo bankrot nam ne gine? Ajde sad daj predlog za bolje sutra i imas veliku podrsku! Oni hoce ovo - ono, mi ne damo vec 25 godina ,naroda i dece sve manje a o firmama da ne pricam!

ODGOVORITE
Name

Kennedy

30.11.2020 15:19

Bice, bice...

ODGOVORITE
Name

Re

30.11.2020 15:24

Nece nece.

Name

Re

30.11.2020 15:51

Nikad,nikad... a mozda ni tada!

Name

Re za Re i Kennedy

30.11.2020 17:06

Hoce, hoce!!!

Name

da ali

30.11.2020 19:57

Bice i sadasnjost nema druge nazalost ko nevoli.

ODGOVORITE