Бечић: Неће бити реваншизма у Црној Гори

,,Побиједили смо режим након 30 година али неће бити реваншизма према политичким противницима'',тврди предсједник црногорског Парламента Алекса Бечић и истиче да нису побиједили да би се дијелили.

Регион 04.10.2020 | 20:40
Бечић: Неће бити реваншизма у Црној Гори

У Црној Гори је након недавних избора дошло до промјене власти и већ је изабрано нови скупштинско руководство.Новоизабрани предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић у разговору за БН телевизију истиче да је он први  функционер изабран након прве демократске смјене власти и црногорској историји.

,,Побиједили смо режим након 30 година али неће бити реваншизма према политичким противницима'',тврди предсједник црногорског Парламента Алекса Бечић и истиче да нису побиједили да би се дијелили.

,,Мали смо ми да бисмо се дијелили.Много смо се кроз историју дијелили.Мислим да је ових 30 година подјела и упорног инсистирања да се каска у зачараном кругу балканског примитивизма основни разлог зашто смо економски и морално ту гдје јесмо'',каже Бечић и подјећа да је побјединчка коалиција потписала споразум који, између осталог предвиђа и повлачење, како каже, дискриминаторског закона о слободи вјероисповијести.

,,Један такав закон треба да нестане из правног промета. Црна Гора треба да добије закон који је једнак за све, који је плод договора и консензуса, јер једино тако можемо напријед'', тврди Бечић.

Нова скупштинска већина Црне Горе предложила је Здравска Кривокапића за мандатара за састав нове владе. Бечић истиче да је највећи дио обавеза сада на њему и подсјећа да предсједник Црне Горе по Уставу има рок до 23.октобра ове године да предложи мандатара за састав владе.

,,Ми смо потписали заједничку изјаву и споразум који дефинишу одређене програмске принципе.Показали смо да ћемо остати на спољно-политичком курсу Црне горе и бити гарант јачања европских и евроатланских интеграција. Показали смо да вјерујемо у грађанску Црну Гору'', каже предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић и додаје:

,,Побиједили смо са оловком у руци, мирно и достојанствено. Морамо наставити тим путем и доказати да смо достојни грађана који су нам дали повјерење на изборима''.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Самy

04.10.2020 19:26

Мало ми чудно да их неко зеза 30 година а да му се неће реваншира ти за сав лоповлук. Стара прича, од промјена ништа нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

05.10.2020 05:47

Да , веома чудна прича? Не ради се ту о реваншизму ако се испитају и казне они који су се бавили свим облицима криминала , вршили непотизам и насиље над политичким противницима и "неподобнима". Ако се настави као да ништа до сада није било то је само још једна превара обесправљеног народа.

Name

Ре

05.10.2020 07:45

Зар мислите да би код нас било другачије? Све је то иста клика.

Name

Дјуро

05.10.2020 13:18

Чуј ово,неће бити реваншизма,неко те сатире,уништава и пљачка 30 година и сад му кажу па,добро нема везе сад ће мо да се загрлимо,ви наједени и пребогати,осиони и ми сиромашни,разваљени,исцрпљени,дискриминисани по сваком основу.Какве су то промјене и у чијем интересу питам се ?

Name

Посерите се

04.10.2020 19:53

...на вашу побједу! Све це бити исто, само литија неће бити, а литије су најмањи проблем као и светиње. Народ нема ништа и не требају му светиње. Када боље размислим, Ђукановић нкје био добар, али је држао све конце у рукqмq.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

04.10.2020 22:13

Ето како их је дрзао...изгуби негдје конце...

Name

Пиле

04.10.2020 20:52

Ако не буде ревансизма и прогона онда це лопоци задрзати оно сто су покраки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На истоку старе приче...

04.10.2020 21:22

Значи дупло голо, све по старом, ко јамио јамио, наставља се пљачка несметано без одговорности и без санкција. Прелио се садржај из једне у другу септичку јаму...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.10.2020 22:22

Ста сам ја после избора коментарисао?? Десит це се само мале козметицке промјене..!

Name

Миркан

05.10.2020 06:22

Биће вам онако како Запад нареди. Мало ће се Вас шта питати а ако не будете слушали Запад увијек има резервну опцију.Ко је дужан мора да слуша онога коме дугује а сва остала прича је ШУПЉАНЕР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2020 08:12

Управо то.

Name

Рале

05.10.2020 10:17

И код ђинђица није било реваншизма, па њега нема, а они лоши сад још гори.

ОДГОВОРИТЕ