Bečić: Neće biti revanšizma u Crnoj Gori

,,Pobijedili smo režim nakon 30 godina ali neće biti revanšizma prema političkim protivnicima'',tvrdi predsjednik crnogorskog Parlamenta Aleksa Bečić i ističe da nisu pobijedili da bi se dijelili.

Region 04.10.2020 | 20:40
Bečić: Neće biti revanšizma u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je nakon nedavnih izbora došlo do promjene vlasti i već je izabrano novi skupštinsko rukovodstvo.Novoizabrani predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u razgovoru za BN televiziju ističe da je on prvi  funkcioner izabran nakon prve demokratske smjene vlasti i crnogorskoj istoriji.

,,Pobijedili smo režim nakon 30 godina ali neće biti revanšizma prema političkim protivnicima'',tvrdi predsjednik crnogorskog Parlamenta Aleksa Bečić i ističe da nisu pobijedili da bi se dijelili.

,,Mali smo mi da bismo se dijelili.Mnogo smo se kroz istoriju dijelili.Mislim da je ovih 30 godina podjela i upornog insistiranja da se kaska u začaranom krugu balkanskog primitivizma osnovni razlog zašto smo ekonomski i moralno tu gdje jesmo'',kaže Bečić i podjeća da je pobjedinčka koalicija potpisala sporazum koji, između ostalog predviđa i povlačenje, kako kaže, diskriminatorskog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

,,Jedan takav zakon treba da nestane iz pravnog prometa. Crna Gora treba da dobije zakon koji je jednak za sve, koji je plod dogovora i konsenzusa, jer jedino tako možemo naprijed'', tvrdi Bečić.

Nova skupštinska većina Crne Gore predložila je Zdravska Krivokapića za mandatara za sastav nove vlade. Bečić ističe da je najveći dio obaveza sada na njemu i podsjeća da predsjednik Crne Gore po Ustavu ima rok do 23.oktobra ove godine da predloži mandatara za sastav vlade.

,,Mi smo potpisali zajedničku izjavu i sporazum koji definišu određene programske principe.Pokazali smo da ćemo ostati na spoljno-političkom kursu Crne gore i biti garant jačanja evropskih i evroatlanskih integracija. Pokazali smo da vjerujemo u građansku Crnu Goru'', kaže predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i dodaje:

,,Pobijedili smo sa olovkom u ruci, mirno i dostojanstveno. Moramo nastaviti tim putem i dokazati da smo dostojni građana koji su nam dali povjerenje na izborima''.

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Samy

04.10.2020 19:26

Malo mi čudno da ih neko zeza 30 godina a da mu se neće revanšira ti za sav lopovluk. Stara priča, od promjena ništa nema.

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

05.10.2020 05:47

Да , веома чудна прича? Не ради се ту о реваншизму ако се испитају и казне они који су се бавили свим облицима криминала , вршили непотизам и насиље над политичким противницима и "неподобнима". Ако се настави као да ништа до сада није било то је само још једна превара обесправљеног народа.

Name

Re

05.10.2020 07:45

Zar mislite da bi kod nas bilo drugačije? Sve je to ista klika.

Name

Djuro

05.10.2020 13:18

Čuj ovo,neće biti revanšizma,neko te satire,uništava i pljačka 30 godina i sad mu kažu pa,dobro nema veze sad će mo da se zagrlimo,vi najedeni i prebogati,osioni i mi siromašni,razvaljeni,iscrpljeni,diskriminisani po svakom osnovu.Kakve su to promjene i u čijem interesu pitam se ?

Name

Poserite se

04.10.2020 19:53

...na vašu pobjedu! Sve ce biti isto, samo litija neće biti, a litije su najmanji problem kao i svetinje. Narod nema ništa i ne trebaju mu svetinje. Kada bolje razmislim, Đukanović nkje bio dobar, ali je držao sve konce u rukqmq.

ODGOVORITE
Name

REE

04.10.2020 22:13

Eto kako ih je drzao...izgubi negdje konce...

Name

Pile

04.10.2020 20:52

Ako ne bude revansizma i progona onda ce lopoci zadrzati ono sto su pokraki.

ODGOVORITE
Name

Na istoku stare priče...

04.10.2020 21:22

Znači duplo golo, sve po starom, ko jamio jamio, nastavlja se pljačka nesmetano bez odgovornosti i bez sankcija. Prelio se sadržaj iz jedne u drugu septičku jamu...

ODGOVORITE
Name

re

04.10.2020 22:22

Sta sam ja posle izbora komentarisao?? Desit ce se samo male kozmeticke promjene..!

Name

Mirkan

05.10.2020 06:22

Biće vam onako kako Zapad naredi. Malo će se Vas šta pitati a ako ne budete slušali Zapad uvijek ima rezervnu opciju.Ko je dužan mora da sluša onoga kome duguje a sva ostala priča je ŠUPLJANER.

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2020 08:12

Upravo to.

Name

Rale

05.10.2020 10:17

I kod đinđica nije bilo revanšizma, pa njega nema, a oni loši sad još gori.

ODGOVORITE