Словенија од данас признаје ПЦР тестове из БиХ

Словенија од данас признаје ПЦР тестове на вирус корона који су урађени у трећим земљама, а међу њима је и БиХ, објављено је на "Фејсбук" страници словеначке Владе.

Регион 01.10.2020 | 09:47
Словенија од данас признаје ПЦР тестове из БиХ

На веб-страници словеначке Националне лабораторије за здравље, заштиту животне средине и храну налази се списак свих лабораторија чији су тестови признати у Словенији. Из БиХ се на списку налазе свих 20 лабораторија које раде анализу узорака на вирус корона.

С обзиром на то да је БиХ на наранџастој листи земаља када је у питању прелазак граница Словеније, грађанима БиХ потребан је негативан ПЦР тест, не старији од 48 часова уколико не желе да иду у карантин.

Осим тога, без ПЦР теста у Словенију се може ући уколико су у питању само чланови породице који се неће задржати дуже од 72 часа, као и особе млађе од 14 година које иду са чланом породице који има негативан ПЦР тест из признатих лабораторија и наравно не старији од 24 часа.

Ове одлуке су на снази од данас.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Љубав

01.10.2020 10:12

ал нас воле...не могу без насе радне снаге, зато је тест сад добар и из босне....вјецно цемо бити њихове слуге...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимусс

01.10.2020 12:33

А вцрс це се ооет предомислит ,???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанша

01.10.2020 18:10

Политићар који ја по задатку запоћео да растура Југославију. Покрали девизе грађана осталих република. Вратили динаре и њима на црном тржишту куповали девизе. Организовали приватизацију у Босни и постали власници свих фондова у Босни. Куповали цертификате за 2% и не воле Босанце осим у вицевима.

ОДГОВОРИТЕ