Slovenija od danas priznaje PCR testove iz BiH

Slovenija od danas priznaje PCR testove na virus korona koji su urađeni u trećim zemljama, a među njima je i BiH, objavljeno je na "Fejsbuk" stranici slovenačke Vlade.

Region 01.10.2020 | 09:47
Slovenija od danas priznaje PCR testove iz BiH

Na veb-stranici slovenačke Nacionalne laboratorije za zdravlje, zaštitu životne sredine i hranu nalazi se spisak svih laboratorija čiji su testovi priznati u Sloveniji. Iz BiH se na spisku nalaze svih 20 laboratorija koje rade analizu uzoraka na virus korona.

S obzirom na to da je BiH na narandžastoj listi zemalja kada je u pitanju prelazak granica Slovenije, građanima BiH potreban je negativan PCR test, ne stariji od 48 časova ukoliko ne žele da idu u karantin.

Osim toga, bez PCR testa u Sloveniju se može ući ukoliko su u pitanju samo članovi porodice koji se neće zadržati duže od 72 časa, kao i osobe mlađe od 14 godina koje idu sa članom porodice koji ima negativan PCR test iz priznatih laboratorija i naravno ne stariji od 24 časa.

Ove odluke su na snazi od danas.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ljubav

01.10.2020 10:12

al nas vole...ne mogu bez nase radne snage, zato je test sad dobar i iz bosne....vjecno cemo biti njihove sluge...

ODGOVORITE
Name

Anonimuss

01.10.2020 12:33

A vcrs ce se ooet predomislit ,???

ODGOVORITE
Name

Janša

01.10.2020 18:10

Politićar koji ja po zadatku zapoćeo da rastura Jugoslaviju. Pokrali devize građana ostalih republika. Vratili dinare i njima na crnom tržištu kupovali devize. Organizovali privatizaciju u Bosni i postali vlasnici svih fondova u Bosni. Kupovali certifikate za 2% i ne vole Bosance osim u vicevima.

ODGOVORITE