Сигурносни проблем на чувеном авиону Боинг 787?

Амерички произвођач авиона Боинг објавио је да разговара с матичним регулаторима о проблему у производњи 787 Дримлајнера, који је откривен прошле године.

Свијет 11.09.2020 | 18:02
Сигурносни проблем на чувеном авиону Боинг 787?

КОМО њуз радио је известио, позивајући се на савезне списе, да се ради о вертикалном стабилизатору на репу модела 787, који је можда проблематичан на 680 авиона.

Ово је четврти проблем откривен у неколико дана у производњи авиона 787 

То је четврти проблем у производњи авиона 787 откривен у протеклих неколико дана.

Савезна управа за ваздухопловство (ФАА) поновила је данас да "истражује грешке у производњи одређених авиона Боинг 787", али није одлучила да ли ће издати нове смернице о употреби, преноси Индеx.

КОМО је известио да је проблем у превеликим прорезима који би могли да представљају сигурносни проблем и временом довести до напрезања структуре авиона.

Боинг је саопштио да је нови "проблем утврђен крајем 2019. године" и да су га решавали у ходу. Додају да су њихови инжењери закључили "да не утиче моментално на сигурност лета и да није потребно одмах предузети одређене мере".

Највећи амерички произвођач авиона додао је да "сарађује с ФАА-ом на довршењу смерница за флоту у употреби и очекују да ће то захтевати једнократну инспекцију у току редовног одржавања".

Компанија је у уторак саопштила да је у производњи водоравног стабилизатора 787 открила да су неке компоненте стегнуте снажније него што је наведено у спецификацијама. Проблем можда обухвата 900 авиона

Неименовани извор изјавио је за Ројтерс да проблем с хоризонталним стабилизатором можда обухвата чак 900 авиона.

Почетком недеље амерички регулатор је објавио да истражује још две грешке у производњи неких 787-ица.

Боинг је у августу саопштио да су авио-компаније из промета искључиле осам летелица типа 787 због два проблема у одељцима трупа.

(Индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

11.09.2020 21:40

У јебо те . Како ће да слети онда у Требиње ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

11.09.2020 23:59

Вертикално!