Sigurnosni problem na čuvenom avionu Boing 787?

Američki proizvođač aviona Boing objavio je da razgovara s matičnim regulatorima o problemu u proizvodnji 787 Drimlajnera, koji je otkriven prošle godine.

Svijet 11.09.2020 | 18:02
Sigurnosni problem na čuvenom avionu Boing 787?

KOMO njuz radio je izvestio, pozivajući se na savezne spise, da se radi o vertikalnom stabilizatoru na repu modela 787, koji je možda problematičan na 680 aviona.

Ovo je četvrti problem otkriven u nekoliko dana u proizvodnji aviona 787 

To je četvrti problem u proizvodnji aviona 787 otkriven u proteklih nekoliko dana.

Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) ponovila je danas da "istražuje greške u proizvodnji određenih aviona Boing 787", ali nije odlučila da li će izdati nove smernice o upotrebi, prenosi Index.

KOMO je izvestio da je problem u prevelikim prorezima koji bi mogli da predstavljaju sigurnosni problem i vremenom dovesti do naprezanja strukture aviona.

Boing je saopštio da je novi "problem utvrđen krajem 2019. godine" i da su ga rešavali u hodu. Dodaju da su njihovi inženjeri zaključili "da ne utiče momentalno na sigurnost leta i da nije potrebno odmah preduzeti određene mere".

Najveći američki proizvođač aviona dodao je da "sarađuje s FAA-om na dovršenju smernica za flotu u upotrebi i očekuju da će to zahtevati jednokratnu inspekciju u toku redovnog održavanja".

Kompanija je u utorak saopštila da je u proizvodnji vodoravnog stabilizatora 787 otkrila da su neke komponente stegnute snažnije nego što je navedeno u specifikacijama. Problem možda obuhvata 900 aviona

Neimenovani izvor izjavio je za Rojters da problem s horizontalnim stabilizatorom možda obuhvata čak 900 aviona.

Početkom nedelje američki regulator je objavio da istražuje još dve greške u proizvodnji nekih 787-ica.

Boing je u avgustu saopštio da su avio-kompanije iz prometa isključile osam letelica tipa 787 zbog dva problema u odeljcima trupa.

(Index.hr)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re

11.09.2020 21:40

U jebo te . Kako će da sleti onda u Trebinje ?

ODGOVORITE
Name

Re:

11.09.2020 23:59

Вертикално!