Premijer Španije razmišlja o ostavci zbog supruge

Španski premijer Pedro Sančez negirao je danas optužbe za korupciju protiv svoje supruge Begonje Gomes, ali je rekao da ce razmotriti da li će podnijeti ostavku, nakon što je pokrenuta sudska istraga zbog sumnji da Gomes koristila svoj položaj da utiče na poslovne aranžmane.

Svijet 25.04.2024 | 07:44
Premijer Španije razmišlja o ostavci zbog supruge

Moram da stanem i razmislim. Moram da odgovorim na pitanje da li se isplati i vrijedi nastaviti, s obzirom na blato koje su desnica i krajnja desnica napravili od naše politike i da li ću nastaviti da vodim vladu ili ću se odreći te najveće počasti – naveo je Sančez u pismu objavljenom na platformi Iks.

Iako tvrdi da su optužbe protiv njegove supruge lažne, Pedro Sančez je rekao da će otkazati dnevni raspored do ponedeljka kada ce objaviti da li ce nastaviti ili se povuci sa mjesta premijera.

Španski sud pokrenuo je danas preliminarnu istragu o tome da li je supruga španskog premijera iz redova socijalista Begonja Gomes, počinila krivično djelo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije iznio više detalja pošto je slučaj zapečacen i preliminaran, samo je naveo da je uslijedio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije “Čiste ruke”, čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom, prenio je Rojters.

Grupa je navela da je Gomes iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbjedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Sančez je poslanicima u Kongresu nakon što je vijest potvrđena, rekao da vjeruje u pravosudni sistem.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Domaci stranac

25.04.2024 07:56

Znaci kod nas bi trebali dati svi ostavke od predsednickog mjesta republike pa do predsednoka mjesnog odbora.

ODGOVORITE
Name

Re stranac

25.04.2024 12:11

To je drugi svijet, oni su druga planeta, Španija, EU, zapad. Mi hoćemo prilike kao u Rusiji, Koreji, Tadžikistanu i Hamas, i zato imamo to što imamo. Zar nisu ovi na zapadu nacisti, tako retorika, propaganda, iz Moskve?

Name

Šta kaže nas Visko

25.04.2024 09:38

Ja budale kakva ostavka pa mi krademo na milione i niko ni ne pomišlja na ostavke. Lud ovaj cuj ostavka pa to kod Srba nema.

ODGOVORITE
Name

Re

25.04.2024 10:08

Neka dođe kod nas. Biće još nagrađen i unapređen.

Name

Sl

25.04.2024 17:16

Tamo politicari nisu nista nikakva velika privilegija dobra plata i pozicija.koji god je nesto ukro je u zatvoru.i oduzeta imovina.netreba ni porediti nasu situaciju SA civilizovanim svijetom.mi smo kolumbija i to je to.ko god kaze da nije tako laze

ODGOVORITE
Name

Haha

25.04.2024 20:44

Neka mu pocepa ostavku, kao naša Nušiceva- GOSPODJA MINISTARKA.