Власт у Добоју је најцрње дно у Републици Српској

„Дошао сам у Добој да осудим јучерашњи вандализам и насиље према Стефану Гаврићу, предсједнику Савјета младих ПДП-а. Сви треба да се запитамо да ли је могуће да толика количина мржње, и што је најгоре и најтеже - од стране младих људи, иде толико далеко да се онемогућава младом човјеку да каже свој став у свом граду“.

Република Српска 10.09.2020 | 15:56
Власт у Добоју је најцрње дно у Републици Српској

Ово је рекао предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на данашњој конференцији за медије у Добоју, додајући да би свака власт требала да слуша врло коректне и добре приједлоге младих и да исте уважи: 

„Да ли је нешто лоше у томе да се распише јавни позив за стипендирање младих људи у Добоју, што је била Стефанова намјера на јучерашњој конференцији за медије? Али та врста терора која долази од младих људи, инструисаних од владајућег режима, отишла је предалеко и мора бити заустављена.

Данас сам овдје да подржим људе у ПДП-у, али и све грађане Добоја који имају добре намјере, поручим им да буду одлучни, да наставе да помажу свој град, дају идеје и приједлоге и покажу на тај начин колико воле Добој.

Ово треба да буде град свих његових грађана, а не само једне мале групе људи која је узурпирала град, јавне ресурсе и отишла у један аутократски и диктаторски правац“, рекао је Бореновић. 

Он се дотакао и финансирања приправничког стажирања за ову годину рекавши да је очигледно да је и тај програм стављен у сврху предизборних манипулација, а да не постоји дугорочна брига и план за младе: 

„Нажалост, када погледамо структуру додјељених средстава, за очекивати је да ће ти млади након обављеног приправничког рада поново бити на бироу, јер није реално да су потребе за радницима у администрацији појединих малих општина које СНСД жели да освоји толике да је могуће да остану на радним мјестима у тим институцијама. С друге стране реални сектор је потпуно запостављен, па самим тим и прилика да фирме које стварају нову вриједност обуче и задрже на послу квалитетне и стручне младе људе“, рекао је Бореновић. 

Стефан Гаврић, предсједник Савјета младих ПДП-а, кога је јуче у Добоју физички и вербално напало тридесетак активиста локалног СНСД-а, захвалио се предсједнику ПДП-а за подршку и поручио да ће бити још одлучнији у борби за бољи живот и права свих младих људи у Добоју. 

„Напад на Стефана Гаврића, који је желио да позове Град Добој да распише конкурс за стипендирање студената, напад је на сваког младог човјека и студента у нашем граду. Јавна ријеч, критика и квалитетан приједлог не смије бити повод за напад. То се јуче десило Стефану, сутра може било којем човјеку. За нас је то недопустиво и циљ нам је да наш Добој постане град по мјери сваког човјека који овдје живи“, поручио је Слободан Васиљевић, предсједник Градског одбора ПДП Добој.